Palacsintaxx blogja

Kezdőlap » Anime/Manga » Anime » Oh My Goddes!

Oh My Goddes!

Follow Palacsintaxx blogja on WordPress.com
2013. augusztus
h k s c p s v
    Sze »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
Reklámok

Sziasztok! Húha ez egy késő esti blogbejegyzés, igazából nem is számít annak, hiszen ezt a kis bemutatót már hetekkel ezelőtt megírtam. Gondoltam veletek is megosztom, az oldalon ez az első közzétett anime ajánlóm. Remélem tetszeni fog mindenkinek.

Aa Megami-sama  The Movie
/
Ah! My Goddes The Movie/

1


Talán kevesen ismeritek a most következő animét. Ezért egy kis felvezetéssel kedveskedek nektek csak pár sorban ,hogy tudjuk miről is van szó.

Az Aa Megami-sama Fujishima Kosuke második mangája, s egyben a legsikeresebb, legismertebb. Az alapötletet egy korábbi sorozatának szereplői adták, akik egy istennőhöz imádkoztak, hogy nyerjenek. Fujishima fantáziájában ez az istennő később saját történetet kapott.Később megszületett 1988-tól máig is futó Aa Megami-sama manga ,amely ma is törelten sikerrel fut. Ha valaki olvassa, akkor tudja, hogy lassan a beteljesüléshez közeledik a történet. Ehhez hasonló hosszúságú manga talán csak a Hajime no Ipponak és a Berserknek van legalábbis amit személyesen is olvastam, és még ma is jelennek meg rendszeresen részeik japánban.  Mind a 3 körübelül egy időben indult el 1988 környékén.

ah_my_goddess_the_movie_002

Na de térjünk is rá az alap történetre. A film megtekintése előtt ajánlott vagy a mangát elolvasni,vagy az animét megnézni. A manga/anime igen sok szereplőt mozgat, akiknek nagy része feltűnik majd a mozi vásznon is ezért ,ha először a filmet tekintjük meg ,az alap helyzet ismeretlen lehet számunkra,természetesen az alap ismerete nélkül is élvezetes lehet a film.
Pár szóban be is mutatnám anime /sorozat  tartalmát röviden. Főszereplője Morisato Keiichi.Nagyon szerencsétlen /és ezt szó szerint kell érteni tényleg balszerencsés/ srác akinek japán animékhez híven, nincs szerencséje a női nemnél a sorozat elején .Később persze egy teljes háreme lesz. Ezen felül a sors megverte a japánban alacsony magasságával , átlagos külsővel és pénztelenséggel. Teljesen olyan karakter akivel bárki tud azonosulni. Szerencsére nincs fétishe. A szerencsétlensége, ügyetlensége ellenére, tehetséges szerelő,és nagyon jó szívű srác. Egy unalmas este épp ennivalót szeretne rendelni magának, de  rossz számot tárcsáz. A vonal másik végén egy istennő veszi fel a kagylót. Eme gyönyörűséges istennő, Belldandy  le száll hozzá, hogy teljesítse egy kívánságát. Keiichi meggondolatlanul azt kívánja, hogy Belldandy örökre vele maradjon… Belldandy csak egy közvetítő, a kívánságokat nem ő bírálja el, de a Mindenható elfogadta a különleges óhajt… és hölgyeim is uraim itt kezdődik majd az alap sorozat története, amelyből szép lassan kibontakozik a filmünk története is. Mint mondtam tényleg rengeteg szereplőt mozgat a történet, a jókat és rosszakat egyaránt, betekintést nyerhetünk a menny és pokol mindennapi életébe. Illetve főszereplőink szerelmi bénázásaiba. Film előtt ajánlott, de nem kötelező megnézni a sorozat legalább első évadát.

ah_my_goddess_the_movie_003

A film története nem tér el nagyon az alap storytól. Belldandy a harmadik évét tölti Keiichivel a Földön, és egyre nagyobb a harmónia köztük, habár még nem mutatják ki az érzéseiket egymás iránt, annak ellenére, hogy nyílvánvaló mindenkinek a szerelem ami közöttük szövődött. Boldogon élnek egymással, bár néha gondot okoz, hogy Belldandy testvéreivel, Skulddal és Urddal is egy fedél alatt kell lakniuk. Eme két istennő mindig problémás helyzetbe keveri szegény főszereplőinket. Akarva, és néha akaratlanul is.
Természetesen a hangulat nem lesz végig ilyen idilli. A Holdon Morgan Le Fay (a tündérek hercegnője) kiszabadít egy veszélyes foglyot a Holdbörtönből. Peorth, a Mennyország egyik elsőosztályú istennője figyelmezteti Belldandy-ékat, hogy valószínűleg a fogoly feléjük tart.De ki ez a fogoly? Mi a célja? És mit akar Belldandy-tól?Ez majd kiderül ha megnézitek a filmet.

ah_my_goddess_the_movie_054

Bevallom ez a sorozat és a film egyik legnagyobb hibája, az amit a tartalomban is olvashattok.Megértem a szerzőt hogy romantikus animét akart összehozni ,de hogy 3 év alatt egyszer sem csókolta meg szívszerelmét a főszereplő, sőt még a kézfogástól is zavarba jönnek már picit szánalmasnak tartom. Ez valamiért korábban jellemző volt a japán szerelmi történetekre. Gyakran visszasírom az animék aranykorát. Ahol olyan tökös főszereplők voltak mint a Bastard mágusa, vagy Songoku, esetleg Vegita, ki mit szeretett, de itt megemlíthetném a ghost in the shell őrnagyát is női ágon ,claymore vagy berserker gutsáról már nem is teszek említést stb…. Viszont elfelejtük a tényt, hogy bizony akkor is tömve volt az anime és manga világ szerencsétlen szívszerelmes egyedekkel is, akik képesek voltak egy romantikus szálat húzni több száz részen keresztül míg végül az utolsó rész utolsó 15 másodpercében megkaptuk az ominózus csókot is. Idegőrlő volt ugye? Manapság sem vagyunk elkényeztetve szerelmi fronton hiszen ,mit kapunk ? Nagy melleket kétértelmű helyzeteket, a lány veri a fiút, a fiú veri a lányt. Nyakon pisilik egymást és ez a romantika 🙂 legalábbis japánban. Remélem ezt a japán fan lányok /fiúk nem veszik át. Bár a szemnyalás is divat valahol . Esetleg a lányt háziállítként kezelik,aki  önálló életre képtelen egyén már csak pelenkázni kellene,de szerencsére ettől megkíméltek minket mééég, a másik oldala a dolognak persze az amikor a lány mindenkit lemészárol a környéken.Na de ilyen az igazi távolkeleti szerelem. A fiúk homokozásáról meg direkt nem írok. Lányok ha ezt szeretitek ,nagyon gyorsan fontoljátok meg, hogy az anime nézést befejezitek, és szerezzetek magatoknak egy igazi párt, mert a homokozás csak az ovisoknál cuki, felnőtt bácsiknál inkább ijesztő és visszataszító.  Na mind1. Elnézést elszaladt velem a ló.Tehát ez még a régi szerelmi sablont veszi alapul szerencsére és megkímél bennünket az új öhm féti…. akarom mondani új keleti-szerelmi ideáltól.

ah_my_goddess_the_movie_046


Térjünk vissza az animére. A készítésének dátuma 2000.év. A világvégét elkerültük ,nem omlott össze a számítógépes rendszer. Tartozik hozzá egy alap original sorozat, majd egy felújított változat is,illetve pár special és ova. Az ovákat érdemes megnézni, és az alap sorozat rebootolt változatát. Amiben sokat nem változtattak ,grafikailag újították fel. Tényleg szép lett.

ah_my_goddess_the_movie_005

Mivel 2000 ben készült a film, ezért grafikailag nem lehet okunk panaszra mai szemmel sem. Igaz itt nem cgi-ztek tele mindent mint az Attack on Titan c alkotásnál vagy a most futó Gatchamennél ,de a kézzel rajzolt látvány is varázslatos.Sőt szebb.  Ügyeltek minden apró részletre. Nem úgy mint a számítógéppel animált társainál ennek az animének. A versenyt felveszi a mai animékkel ,és azt kell mondanom, hogy fölényesen megnyeri. Persze ez egyéni ízlés kérdése.A karakterek ábrázolása is valahogy emberibb. A tereptárgyak illetve a tér megjelenítése sem hat kihalt díszletként. Sőt mivel ezt még kézzel rajzolták ezért a büdzsé nagy része nem a cgire ment el így egy igazán szellemes akcióban ,és fordulatokban gazdag történetet kapunk. Ami mindenki szórakoztatására válik.
Az filmben szereplő dalok többsége is illik a műhöz. Szívet melengető dallamok ,picit viccesebbek és drámaibb hangzásúak is találhatóak benne.
Egyet be is mutatnék nektek.
http://www.youtube.com/watch?v=9vTSFlwMKY4
Talán a Gattaca c filmnek volt ilyen szép filmzenéje zongorával. /Nem ez nem anime, nézzétek meg tetszni fog ez a film is jaj és nem japán de néha nem árt nyugatra is művelődni ,ez most egy rövid reklám blokk volt köszönöm :D/

Roland egy másik blogger megfogalmazott a korábbi cikkében egy érdekes gondolatot a Senshi Sailor Moon mozi filmjével kapcsolatosan .Most idézném tőle ezt a sort. “CSINÁLJATOK EGY FILMET DE SEMMIFÉLE KREATÍV UTASÍTÁST NEM KAPTOK HOZZÁ” szerencsére ennél a filmnél az ellenkezőjét tapasztalhatjuk . A rajzolásért Studio Bihou felelt, aki a Tengen Toppa Gurren Lagannál is közreműködött. Az animációért AIC studio felelt. Aki a 90 es években igazán remek animékért felelt, illetve később is pár olyanért amit már esetleg ismerhettek mint pl :A.D. Police,Tenchi Muyo! ,Jin-Roh,Blue Gender, Eyeshield 21. Természetesen ezek az általam kedvelt animék voltak. Azért voltak olyan munkáik is amire annyira nem lennék büszke. Hmm de ez nem a stúdió hibája, egyszerűen a jelenlegi kor megköveteli, hogy elvessük a kéz által készített rajzokat ,telenyomjuk cgi vel, meg lufi mellel a vásznat. Ez kell most a népnek . Mint pl a Boku wa Tomodachi ga na Shukinai ez is az ő munkájuk igen.

Picit elfogultnak tűnhetek nektek ,mert általában olyan kritikákat jelentettem meg ezen az oldalon, amik jó színben tüntetik fel az animéket. Az igazság az, hogy eddig csak olyanról írtam ami tetszett, és amit szerettem. Így részben ez a vád igaz, de mindegyik klasszikus amit tényleg csak ajánlani lehet, mint ezt a mozi filmet is .

Ami tetszett:
-Remek és izgalmas történet
-Szép látvány
-remek zene
-remek karakterek/ szükségeltetik hozzá az alap anime ismerete/

Ami nem tetszett:

-Főszereplő szerelmi szerencsétlenkedése
-bampei kun
-3 év alatt még mindig /spoiler/nem ****** meg/spoiler vége/


Alapvetően erre a filmre adnék bátran egy 10/10 vagy 10/9 es értékelést, mert nekem a kedvenceim között található. Mivel viszont tudom, hogy szubjektív mentesnek kell lennem egy értékelésnél ezért adok rá 8.5 et, mert ez az anime sem tökéletes. Vannak benne nagyon apró hibák, amik felett elsikkad az ember, de ha valaki nagyon szemfüles biztos talál és beleköthet, én ezzel szemben minden hibája ellenére szeretem, és ajánlom minden korosztálynak bátran.  Véleményeteket az animéről kommentben várom, illetve az értékelésről is.

ui: Még megjegyezném, hogy ebből az animéből és mangából rengeteg romantikus anime lopott. Pl shakugan no shana / főszereplő srác külleme, illetve a sorozat végén spoiler / amikor a srácot megszállja a kígyó isten  / küllemre is hasonlítanak egymásra stb..
És még egy érdekesség. A sorozat a Tenchi Muyo universumban játszódik .Vannak rá utalások, pl egyszer az egyik Jurai idegen faj megemlítése az egyik részben .

Sziasztok!

Reklámok

14 hozzászólás

 1. Péter szerint:

  A mozit épp nemrég pótoltam, mert a sorozatot és a speciálokat már régen láttam. Túl nagy meglepetések nem értek, de kellemes kis felüdülés volt újra látni valamit a franchiseból. =)

  Baráti 8 pontot adtam rá.

  • palacsintaxx szerint:

   Akkor a végén mégis jól értékeltem. Igyekeztem nem elfogultan írni róla. Remélem a határokat nem léptem át. Az a baj, hogy japán animék terén, igazán jó romantikus sorozatot még nem láttam. Mindent valahogy elrontanak a nagy cicikkel és a túlzott ecchi jelenetekkel. Számomra azért vált kedvencé ez a sorozat, mert bármikor szívesen leülök elé, és nem okoz csalódást. A fentebb leírt öhm “japánrománc” kliséktől pedig mentes.

   • Péter szerint:

    Szerintem korrekt volt az a 8.5, bár ebbe nyilván az is belejátszik, hogy én is kedvelem ezt a franchiset. =) 10 pont erős túlzás lenne, mert annyira azért nem jó, főleg nem a mozi, de a sorozatra is nagyon max 9-et adnék, amúgy 8-at adtam mindkettőre.

    Fanservice azért ebben is van, de ízlésesen van tálalva, és néhol kifejezetten szexi tud lenni. =)

    Amit még tudnék ajánlani, ha már ezt, meg a Tenchit ismered, akkor az a Burn up! franchise. Abból is a W ovát ajánlanám kezdésnek, az alapján el tudod dönteni, érdekel e még több belőle.

   • palacsintaxx szerint:

    pont egy olyan címet ajánlottál, amit régóta terveztem megnézni. Kerülgettem mint a forrókását szokás, de az az igazság, hogy az utóbbi hónapokban nem kezdtem bele semmibe. Na jó ez nem igaz , a most futó nyári animékbe bele bele néztem és a 90% dobtam pár rész után. Pedig ez nem jellemző rám. Tényleg neked mi a véleményed z Attack On Titanról? Írsz róla majd valamit?

   • Péter szerint:

    Burn up! franchiseról írtam egy hosszabb postot, a blogomon megtalálod, ha érdekel. http://peter1989.wordpress.com/2013/02/10/burn-up-maraton-burn-baby-burn/

    Attack of the Titan-ről, szerintem nem is lehet nem hallani, mert kvázi olyan, mint előtte a SAO, vagy az előtt a GC. Mindenhol ott van, és az egekbe van emelve, merem feltételezni, szokás szerint érdemtelenül. Addig viszont nem mondok róla konkrét véleményt, amíg véget nem ér. Utána, ha lesz hozzá türelmem, végignézem, aztán majd írok róla.

   • palacsintaxx szerint:

    köszönöm a linket, szerintem még ma este elolvasom, aztán majd holnap meglátom, hogy neki kezdek e az animének.

 2. cheatergs szerint:

  Én csak a két sorozatot láttam évekkel ezelőtt, meg olvastam az az utáni részeket a mangából, de engem kegyetlenül untatott. Máig emlékszem, mennyire beszédesnek bizonyult a stuff címe, mivel végig az OMG járt a fejemben, úgy akartam nyomni rá a shift+delt a szezon közepénél, annyira nem érdekelt. Egyik etalonnak tekintem időpocsékolásban és rettenetes szereplőkben a romantikus sol-ok között.
  A movie-kra már rá se bírtam nézni, pedig akkoriban még kicsivel toleránsabban viszonyultam az animékhez (például túléltem a Da Capókból négy évadot).

  • palacsintaxx szerint:

   Jézusom, te hogy bírtál végig szenvedni a Da Capokból négy évadot ? Egyébként ez ízlés kérdése. Számomra kellemes csalódás volt a sorozat, egy nyugodt mederbe terelte a szerelmi történetet. Mentes volt azoktól a vonásoktól ,amikért nem rajongok a mostani romantikus animékben. A mozi film izgalmas, tegyél vele egy próbát. Tényleg pörgős a sorozathoz képest. Aztán majd meglátod.

   • cheatergs szerint:

    Akkoriban egy egész franchise-ra értettem, hogy amibe belekezdek, azt végig is nézem. Erről hamar leszoktam, ma már dobok olyan animét, aminek az első részét nem bírtam végig (K; Maria Holic; No. 6).

    Az AMS movie-val épp ezért nem próbálkozok, mivel lehet gyorsabb, de semmi és senki nem érdekelt belőle, így nincs mi motiválna végigülni.

   • palacsintaxx szerint:

    rendben, te tudod . Nyaggatni természetesen nem akarlak vele. A movie szerintem kiemelkedően jó,csak azért próbáltalak rávenni mert ,kíváncsi lettem volna a véleményedre magával a filmmel kapcsolatosan

   • cheatergs szerint:

    Valószínűleg lehúznám.=)

   • palacsintaxx szerint:

    háát ezt csak akkor tudjuk meg ha megnézed 🙂 csak 1 órácska a film 😀

 3. […] amit illik megnézned.   7. Oh my Goddes The Movie Kritikát olvashattok róla az oldalamon ide kattintva. Míg a sorozat és a film igazi kult anime lett. Számomra ez a film örök kedvenc darab. Azért […]

 4. […] egy 1990 es években készült animét, amely tartalmaz hárem elemeket ,esetleg fanservicét pl az AA Megami Sama!/Oh my Goddes (mozifilm kritikája ide kattintva megtekinthető) , majd ezután megnézitek a jelenleg futó animék közül bármelyiket ,de maradjunk mondjuk a […]

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: