Palacsintaxx blogja

Kezdőlap » Anime/Manga » Anime » Kill la Kill kritika

Kill la Kill kritika

Follow Palacsintaxx blogja on WordPress.com
2014. április
h k s c p s v
« Már   máj »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  
Reklámok

Sziasztok!
Sokáig gondolkodtam,hogy megírjam-e ezt a kritikát. Több okból kifolyólag is. Először azért, mert mostanában az anime kritikák túlsúlyba kerültek más témakörökkel szemben. Másodszor pedig azért,mert inkább valami régebbről szerettem volna írni. Viszont, az előző szezonú animék, éppen most fejeződtek be, ez igaz a Kill La Kill re is,így hát nem volt más választásom,mint hogy klaviatúrát ragadtam s virtuális papírra vetettem gondolataim élményeim a sorozattal kapcsolatosan. Ha kíváncsiak vagytok rá, kérlek kattintsatok a folytatásra. Előre figyelmeztetek mindenkit, a kritika megtekintése, csak pszichológusa jelenlétében ,vagy szellemileg érett személy felügyelete mellett ajánlott . Persze ez az én véleményem , a kommentek között te is leírhatod az animéről a saját véleményed.
További jó szórakozást mindenkinek.

 

Kill La Kill

images

Ha emlékeim nem csalnak, a sorozat a tavalyi év októberében kezdődött el. Magával a sorozattal kapcsolatosan, mindenki hatalmas elvárásokat támasztott. Hatalmas hype előzte meg, hiszen egyesítette a Gurren Lagan rajzstílusát és talán túljátszott hőseit,a Panty & Stocking with Garterbel humorával. Legalábbis ezt mondták róla. Én is nagy elvárásokkal ültem le a képernyő elé, gondoltam valami hatalmas csodát fogok megtapasztalni. Végre egy minőségi animét látok,  történetben és humorában egyaránt . Egy olyan alkotást amiben sajnos az elmúlt pár évben hiányunk volt.

KILL-la-KILL-03-01

Magával a rendezői székben ülő Hiroyuki Imaishi-vel is egyfajta reményt tápláltak a potenciális nézőkbe a minőséggel kapcsolatosan. Köze volt többek között az  FLCL (5. része), Deibuster  Toppu o Nerae Tsu!, a Paradise Kiss (endingje) c animékhez mint animátor. Ezek után nem csoda, ha megejelent mint fő animátor (1995.) a Neon Genesis Evangelion-ban, amely később kult animévé nőtte ki magát. (Megjegyzem én nem voltam képes végig nézni ezt a sorozatot. A mechás animékért sohasem rajongtam. ) Mégis azt kell mondanom, hogy a korábbi tapasztalataim szerint, ha valamit nagyon bereklámoznak, és nagy nevekkel próbálnak megtámogatni,hogy később ezen címek hullámait lovagolja meg, az nem feltétlenül a minőséggel akar sikert aratni a későbbiekben. Hiszen már tudják azok is akik pénzt öltek egy ilyen címbe, hogy ha maga az alkotás legyen szó az film/anime/könyv reklám nélkül nem aratna sikert. Minnél jobban reklámoznak valamit,annál kevésbé tudja magát eladni. Egyszerűen azért, mert nem minőségi darab, valamilyen téren. Lehet ez látvány,esetleg maga a történet  vagy mindez egyszerre. Annyit már a kritikám elején elmondhatok, hogy itt nem a látvánnyal lesz probléma. Mivel az anime animálása kifejezetten jól sikerült . (Bár azért egyes jeleneteknek a kidolgozottságába beletudnék kötni,ha nagyon szőrszálhasogató lennék).

Az igazság az, hogy hiába egy nagynevű rendező, nem számít semmit egy animénél ,főleg egy sorozatnál ,amely a tömegnek készül. El is mondom,hogy miért kedves olvasóm. Egyszerű, a rendező csak rendez, nem ő írja a forgató könyvet. Egy jó forgatókönyv egy jó történet sorsdöntő lehet egy anime számára. Kb 50%-t teszi ki a sikernek. Bár én többre taksálnám. A GTO például már elöregedett technikailag, a története miatt viszont még mindig a mai napig megállja a helyét kategóriáján belül, s az élen van. (katt ide és elolvashatod a kritikáját). Másodsorban a rendező az animét készítő stúdió ribanca. S ezt szó szerint értsd ,kivétel persze akkor van ha egy független filmet készítenek ,vagy a stúdió habitusa olyan, hogy szabad kezet ad a rendezőinek, mint anno a megboldogult Miramax amit kegyetlenül felvásároltak a nagyok. Ugye a pénz beszél kutya ugat elvet mindenhol betartják. Animéknél ez általában , a fiatalabb és/vagy igénytelenebb közönség kielégítését jelentik. Lufi cicivel,moeval,egy kis pedofil hajlamokat serkentő jelenettel,rövid testhezálló ruha, s a fétisek, és szellemre káros beteges dolgok teljesen természetesnek mutatásával. (Mert ugye a japán nyitott társadalom, s régen a gyermek pornó paradicsomának is hívták. Ezenfelül nem hiába ,hiszen még nekik köszönhetjük a szemnyalást, a bukakke partikat, az angolna szexet,szex párnát stb… stb… stb…). Ez kell a népnek ezt veszik, ilyen lesz. Na de elég is a bevezetőmből ami elég töményre sikeredett. Vesézzük ki most az animét apró részleteire bontva.

kill_la_kill_motivational_poster_by_slyboyseth-d6q7y7t

Az anime történetéről:

A története rém egyszerű . Mint egy faék pár jelentősebb fordulattal megspékelve. Rögtön a történet elején megismerkedhetünk a különleges gimnázium alapvető szabályaival,ahol majd a történetünk játszódik. A Honnouji Akadémia fegyelmi bizottságának elnöke, Gamagoori Ira egy diákot büntet meg, aki ellopott egy iskolai egyenruhát. Felmerülhet a kérdés, hogy mégis ki akarna egyenruhát lopni, és ezért miért kell őt megbüntetni? Nos, csupán azért, mert ha valaki felvesz egy ilyen különleges ruhadarabot, annak megnő az ereje.
Történetünk főhőse csak másnap reggel érkezik meg Honnou városába. Matio Ryuuko egy heves vérmérsékletű, lázadó gimnazista lány. Japán anime szokáshoz híven cserediákként. (Miért mindig cserediák ,most őszintén,mást nem tudnak kitalálni? ) Ryuuko már az első nap Kiryuin Satsuki, a Diáktanács elnöke elé áll bla bla bla bla . Főhősünk többet szeretne megtudni apjáról (Matoi Isshin), aki rejtélyes körülmények között halt meg. Úgy hiszi, hogy Kiryuin Satsuki tudja a válaszokat, viszont láthatóan nem akarja elárulni. Ryuuko ezért úgy dönt, akkor kiveri belőle az információt,mert miért is ne bla bla bla bla? Természetesen a sorozat elején nem elég tápos a karakterünk,ezért veszít bla bla bla bla . Sikerül ugyan elmenekülnie, és rádöbben gyengeségére. Itt azonban nincs vége a történetnek, ugyanis Ryuuko mégis visszatér az iskolába, egy különleges ruhát viselve. Kamui Senketsu a ruha neve.Nagy erőt biztosít neki, és természetesen átalakulva alig takar valamit a lányból mert hát kell a népnek a fanservice.  Ryuuko nincs egyedül, ugyanis szellemileg fogyatékos barátok segítik Mankanshoku Mako aki családjával együtt számomra kifejezetten idegesítő és irritáló volt, valamint Mikisugi Aikuro aki a nudista csoportosulás tagja. Igen jól olvasod, mivel ez is egy tipikus japán tömegtermék ,valami fétist is fel kell mutatnia, ami nem más mint a nudizmus. Mindezt természetesen a vásznon gyakran megjelenítve, idős férfiak, és középiskolás tinilányok meztelenkedéseivel megspékelve.

Kill la Kill - 06 - Large 03A sorozat egyik “humor” forrása…. no comment

Ez a sorozat történetének első fele. Leírva mind “szép és jó” és nem véletlenül tettem idézőjelbe ezt a két jelzőt. Még akár izgalmas is lehetne. Hiszen ott meggyilkolt apa esete és vajon ki a gyilkos? Szupererős ruha hohóóó! Viccesnek szánt karakterek? Ebből valami jó is kisülheeet. Viszont mit kap a néző a valóságban? A sorozat első fele nem áll másból mint tápolásból. A főhősnőnk bemegy a suliba,mond pár sort, jönnek a klub elnökök (mert a japán animékben mindig egy elnyomó fasisztoid rendszer érvényes a középiskolai diáktanáccsal kapcsolatosan, tejhatalmuk van és nem a diákságért vannak,hanem ellenük).Ugye a főnökök vagy bossok csak később jönnek. Az elején még kidolgozott csaták vannak . Viszont 4. epizódon túl kb  meg elintézi őket a szereplőnk egy kardcsapással. Jaj igen a kardja egy olló, mert ugye 2013-ban az olló féths is megjelent az animékben, és igen van olyan is. Keress rá. (made in japan természetesen). Az 5. résztől kezdve viszont egy repetitív ismétlődő menetet vesz fel az anime amit  egészen majdnem a legvégéig tart . “A nagy fordulatig”. Tehát főhősünk jön, papol valamit. Átvedlik a pedofilok örömébe egy szexinek szánt ruhába. Mondanom sem kell alig takar valamit a testéből. Elveri a klub elnököket, amelyeknek csaták végén leszakad a speckó ruha, és az egész ruhából egyetlen egy életfonalat elszív az ő ruhája, amivel erősebbé válik.Ezt a folyamatot ismétlik majdnem a végéig. Ennyi, nem kapsz mást . Komolyan a végső fordulatig nem kapsz mást. Szöveg–>csata—> vereség(mert itt a főszereplőt is elverik,de nem ám úgy mint más shounenekben ahol azért nem kap ki mindenkitől a szereplő csak az erősebb karakterektől, nem nem itt majdnem mindenki eldádázza legalább egyszer)—-> zabbantás(power up és sebek nyalogatása) —->Szöveg —–>győzelem.  Röviden a sorozat vázát olvashattátok most . Még arra sem vették a fáradságot a készítők ,hogy rendesen kibontsák a történetet. A humor 90% a meztelenségen alapul,meg a mértéktelen zabáláson.  Ugye van az a nudista szerveződés, aminek fő célja ,hogy minden ember megszabaduljon a ruháktól ,és hát értitek na. Ez lenne a humor forrása. Hahahaha szétröhögöm a vakbelem……

images2A második “humor” forrás……

A sorozat második fele egy fordulattól kezdődik. Amely bevallom őszintén engem is meglepett ,mert akkora öhm f***ság ,hogy hihetetlen. Kiderül, hogy Főhősünk és az addig gyűlölt diáktanács elnöke testvérek. (Megjegyzem cseppet sem hasonlítanak egymásra). Az anyjuk pedig egy életfonál szörny ha fogalmazhatok így (ebből készül a ruha) , s a világ elpusztításán, azaz mondhatni beöltöztetésén ügyködik. A diáktanács elnöke, pedig az iskolát ,azért hozta létre, hogy a saját anyja ellen gyűjtsön hadsereget. Ezek után elkezdődik a nagy csata. Ami látványosnak nem mondható, hiszen a korábban már látott ismételt képességeket ,és kidolgozatlan összecsapásokat kapjuk . A két testvér összefog, még ruhát is cserélnek. A főhősnőnk átáll a rossz oldalra, majd vissza áll. Kiderül, hogy ő is ruhából készült ,ember létére. Majd persze a legvégén legyőzik a fő gonoszt, és mindenki nudista lesz.

Ennyit kapsz kedves olvasó. Nem kell túlmisztifikálni. Az apáról szinte semmit sem tudunk meg,igazából a végén leszarja a főhősünk,hogy ki lehetett apuci magasról ezzel értelmét veszti a valódi kezdeti célja.

Kritika:

Nos a történet leírásából kiderülhetett számotokra, hogy ismét sok potenciált rejtett a sorozat magában. Mégsem tudta felhasználni ezen lehetőségeket. Már a legeslegelején egy önismétlésbe fulladt az anime,aminek ördögi köréből nem tudott kiszabadulni. Olvastam, olyan kommenteket, ahol ezt az animét más animék parodizálásának tekintik. S hogy milyen humoros emiatt hahahaha.. A nagy francokat paródia. Semmi köze hozzá, ez egy önálló alkotás, amely máshonnan próbálta összelopni az elemeket ,más animék hullámát meglovagolva, amely nem sikerült. Egy rettentően középszerű alkotás ,ostoba történettel megáldva. Ezen még a végső fordulat sem változtatott, hiszen semmi izgalom kihívás nem volt a fő gonosz szerepét magára vállaló anyában. Maga az alapfelvetése is hülyeség volt. Ha lecsupaszítjuk a mázt ,azt látjuk, hogy volt egy olyan beteg író aki gyűlöli a ruhákat, és a meztelenséget preferálja ,ezt pedig megpróbálja eladni, gyerekeknek .”Legyetek mind nudisták, de ne csak a strandon, a hétköznapokban is ,a ruhák gonoszak és rosszak, csak irányítani akarnak titeket, vetkőzzétek le a gátlásaitokat ,és járjatok meztelenül” kb ez a bújtatott üzenete az egész sorozatnak. S a legbetegebb az, hogy középiskolás gyerekek a fő szereplői ennek az animének, amin ezt kivitelezik,egy két mellék karakter kivételével. Megjegyzem a tanárt alakító titkos nudista ügynök is beteges, hiszen mindig nekivetkőzik a tini lányok előtt, és rányomul a diákjára. No komment. S ezt tartják mesteri alkotásnak. Nem tudom srácok, hogy ti hogy vagytok vele. A fő probléma itt az, hogy a pedofíliát ,vérfertőzést,a túlzott szexualitást a naturizmus istenítését a nők tárgyiasítását és eszközként való ábrázolását manifesztálták bele ebbe az animébe. Nem tagadom ,más animékben is jelen van ez a jelenség ,de kedves olvasó az arány nem mind1. Tegyük fel a forrócsokoládéba teszel egy csipetnyi sót ,az kihozza az ízeket, míg amikor egy marékkal csapsz bele, elcseszed vele az egészet. Ott van a Golden Boy az oldalon egyébként magát a kritikát megtaláljátok, az anime igazán kellemes darab, seinen kategória felnőtteknek szól, ecchi elemeket tartalmaz. Pikánsnak mondható. Mégis betartja a határokat amiket magának állít,ha viszont a mangát tovább olvassátok a mangaka a nem megfilmesített részben a mangának átcsap hentaiba és ezzel teljesen tönkre vágja az egész szériát. Feláldozza a féthisek oltárán azt a mangát is sajnos… Hasonló a sorsa az általam egyik kedvelt másik anime manga változatának. Kenichi: The Mightiest Disciple (több alternatív neve is van ,de a Kenchi név állandó minden fajtában), a kedvenc listámon megtaláljátok. A mangaka viszont ott is egy hárem ecchi már már hentai jellegű történetre silányítja le a sorozatot. S az addigi harcművészeti elemeket háttérbe szorítja a nagyobb luficsöcsökért , a mellekre való öszpontosításért és a cafatokra szakadó ruhadarabokért, amik általában csak a női karaktereken lógnak, a nemi szerveket épp hogy csak eltakarva. A történet innentől kezdve meredek lejtőt vett,s fanservice került az előtérbe. Kár érte.

Tehát a Kill la Killnél a mértéktelen és ízléstelen fanservicével van a legfőbb probléma. A harcok és a történet mint írtam repetitív és önismétlő,az ellenfelek egyre kevésbé fantáziadúsak ,a karaktereknek a személyiségeibe sem fektettek sok energiát. A látvány meg olyan amilyen, gyenge közepes ,ha megnézzük a jelenlegi kor adta lehetőségeket. Sokszor elnagyolják a csatákat, s nem olyan dinamikusak a csaták s nem olyan szép simulékonyak a mozgások mint mondjuk egy Samurai Champlooban, vagy Cowboy Bebop,vagy Darker Than Black esetleg ha már shounen Hajime no Ippo, Hunter X Hunter, Gintama , közelharci jeleneteiben.  Ebben az animében a csaták nem szólnak nagyrészt másról, csak hogy megszabadítsuk az ellenfelet a ruháitól, hiszen ez a végcél, mert ekkor nyer élőfonalat a főszereplő nőnk ruhája, amivel erősebbé válik…. A koreográfia pedig szegényes a legtöbb csatában.

Maga a pedofilia a vérfertőzés már eleve olyan dolog amit ki kellene savazni az animékből, mert ezek főleg gyerekeknek szólnak. Persze-persze jöhetnek az olyan kommentek ,hogy ez nem igaz,viszont a shounen kategória számomra még a gyerek korosztályt jelöli. Általános utolsó évei és középiskola még a felnőtté válás előtti időszakot.

A legfurább nekem az a hatalmas hype ami itthon kíséri az animés közösségben ezt a sorozatot. Semmiben sem kiemelkedő az alkotás, mégis az AA-s kommenteket olvasva, egy beteg fiatalság képe bontakozik ki. Olyan mintha az elmúlt évek animés agymosása elérte volna a célját. A semmibe próbálják belemagyarázni a valamit. Hogy tarthatnak egy olyan animét ,az “év legjobbjának” “anime is saved” ,”a világ legjobb animéje” jelzőkkel ellátva, ahol az anyuka a lányát pedofil módon tapizza molesztálja. Most ez normális vagy mi? Már az ilyen jelenetek miatt be kéne tiltani ezt a szennyet. S erre nincs mentsége, a többi yuri meg egyéb szennyről nem is beszélve, amit a képünkbe nyomnak pofátlanul. S a legrosszabb dolog, hogy ezt nem egy 18+ os jelzővel látja el, az egyik legnagyobb magyar animés oldal. Bár nem is csodálom,hiszen negatív kritikát szinte nem is lehet mondani,hiszen az egyik moderátor kedvence. Akinek ha megnézzük a kedvelt animéinek listáját, nő létére ,elég sok beteg darab található.

KILL la KILL 12 - 01a beteg pedofil japán rajongóknak is kell a fanservice….

A műfajok paródiája jelző sem igaz rá. Hiszen mint írtam fentebb, ez nem annak készült. Nem paródia, egyszerűen egy shounen fight anime ,ami mindent összelopott. Nem is lenne ezzel baj, ha egy normális darab lett volna. Sokszor láthattuk az egymás sablon elemeiből felépült kifejezetten jóra sikerült animéket, számomra mégsem nyerte el a szimpátiám ez a sorozat.  Egyetlen dolog miatt lehetett a reklámhadjáraton kívül sikeres ez az anime. A grafika-zene-faservice triumvirátus. Ha ezek bármelyike is hiányzott volna senki sem nézte volna . A szinkronhangok egyébként jók voltak. A szereplők kidolgozottsága viszont rettentően szegényes. Külsőre, és személyiségre egyaránt nullák. Talán az egyetlen egyedi karakter a főhősnőnk, ő is csak a haja miatt. Az összes többi karakter vázát (értsd úgy ,hogy arcát, külső kialakítását) már láttam más animékben felhasználva. A diáktanács elnöknőjét legalább 8-9 alkotásban. Ugye számítógéppel csinálják az animéket manapság, így meg időt tudnak gondolom megspórolni. Egyediségből is nullás értékelést adnék az animének.

kill-la-kill-12

Végső értékelés:

Én az animének a 10-es skálámon egy gyenge 3 pontos értékelést tudnék adni. Kifejezetten rossz, és káros animének tartom. Tulajdonképpen olyan mintha, egy beteg japán elme manifesztációja jelenne meg a képernyőn minden epizódban. Minden benne van,ami beteg és perverz dolog ,megbújtatva a jelenetekben. Van itt szadomazo molesztálás ugye, az említett anyás jelenetben. Találhatunk benne pedofil elemeket. A nudizmus piedesztára való emelését. Olló fétist made in japan le se tagadhatnák. Erőszakot, elnyomó diákságot, kirekesztést. A történet meg egy hatalmas ostobaság.  Engem az ilyen alkotások nem tudnak szórakoztatni.Nehéz volt végig szenvedni ,de nagy nehezen sikerült lenyomni a torkomon. Bár egyetlen egy hatalmas előnye van az animének, mely mellett nem tudok elmenni. Ami nem más mint maga az anime zenéje. Nagyon szép. Bevallom őszintén meglepett ,hogy mennyire jól sikerült ,az énekesnő hangja is nagyon kellemes, illetve az a keményebb vonal aminek az irányába elmentek, a csaták hangulatát nagyon feldobják benne.

Persze ez az én véleményem volt, a kommentek között te is leírhatod az animéről a véleményed. Velem egyetérteni nem kötelező. Vannak kifejezetten jó animék is, csak ugye hát válogatni tudni kell. Én arra kérek minden kedves olvasót, hogyha lehet kerüljék el a sorozatot.  Persze a habzószájú wapanese fanoknak, és egyéb már animék által megfertőződött elméknek akik loli yaoi yuri,sadomazo,molesztálás, hentai stb.. stb.. a (Lehet normálisan egészséges elmével is animációs filmeket nézni,ez persze azokra az emberekre vonatkozik, akik a fentebb sorolt kategóriákat kerülik) kötelező darab. Viszont ha nem vagy ilyen , ne nézd meg sőt ,ha lehet a gyermeked elől zárd el ezt a darabot. Kifejezetten 18+ os anime.

Reklámok

30 hozzászólás

 1. HimuraHun szerint:

  Én nem tudnám értékelni a sorozatot. Rengetegszer elröhögtem magam a szürreális poénokon, nekem összességében tetszett a sorozat. Beteges. 😀 Hyperól meg nem tudok sokat,amióta összevesztem egy trollal, inkább bannoltattam magam a fórumról, mert nekem nem volt kedvem mások hülyeségével foglalkozni, elég , hogy én is hülye vagyok. 😀

  • palacsintaxx szerint:

   Ugyan miért lennél te hülye?:D Én a humorát nem tudtam értékelni egyáltalán. Annyiszor látott poénokat illesztettek be ,amire csak egy aham ezt itt láttam ,aham ezt meg ott . Jó-jó de hmm már unalmas. A betegessége (nem pozitív értelemben) pedig te is olvashattad, engem ki akasztott teljesen. Azért azt senkise mondja, hogy ezek a dolgok egy gyerekeknek mert shounen kategória szánt rajzfilmbe valók. Főleg a végén az az anyás jelenet amit említettem.

 2. Okumrin szerint:

  Abban igazad van, hogy ezt shounenbe besorolni elég merész. De azért a HxH is mutatott pár jelenetet, amit nem shounen kategóriába tennék ( Az a bogáros arc). Őszintén láttam a fanservice az jelen volt, sztm ez teljesen egyértelmű, valamiért mégis képes voltam heti rendszerességgel nézni.

  • palacsintaxx szerint:

   azért a HxH teljesen más kategóriába tehető. Shounenként indult ,de szerintem már egy seinen kategóriába is belehetne sorolni. S még mindig azt mondom, hogy a Kill la Killbe nagyon beteg dolgok vannak. A harccal és annak brutalitásával nem lenne problémám. A többi dolog felett, viszont nem lehet átlépni. Amit itt leadott az nem ártatlan fanservice volt. Amikor tini lányok szexuálisan izgatják egymást, vagy egy anya a lányát nem mondanám normális dolognak. Persze ez az én véleményem . Az-az igazság ,hogy az utóbbi időben nem volt sok ennél jobb anime a piacon ,báááááááár most a tavaszi szezonban találtam 3 címet ami kifejezetten tetszetős 😀

 3. Okumrin szerint:

  Azért érdekes, hogy pont olyan anime megy át seinenbe ahol a főhősök 12-13 éves kölykök XD

  • palacsintaxx szerint:

   nem a főhősök korán múlik a dolog. Van olyan Hentai is gondolom, ahol a korosztály hasonló. Mindig a téma függő szerintem egy anime besorolása. Azért mondjuk a fú elfelejtettema nevét annak az animének, tudod ahol láthatatlan kezei voltak a csajnak és úgy mészárolt le mindenkit. Na pl ott is fiatalok a főszereplők,de mégis eléggé brutális az anime, ezért magasabb besorolást kapott.

 4. viktor900 szerint:

  én most járok a 14. résznél de eddig nagyon jó 😀
  sajna nem mindenki élvezi az elborult undorító-beteges humort.

  • palacsintaxx szerint:

   én egyébként sohasem értem ,hogy mit lehet ezen élvezni. Ugye úgy fogalmaztad meg ,hogy undorító beteges humor,de ez nem feltétlenül humor amit megjelenít a néző számára a sorozat. Van benne pár középszerű poén, de az ilyen szadomazo féthis és vérfertőzésre utaló jeleneteket nem feltétlenül kellene értékelni.

   A túlzott fanservice is ebben a formában (mert ugye a főszereplők nagyon fiatal leányok) nem éppen egy egészséges dolog. A GTO-t tudom ellenpéldaként felhozni, ahol szintén van némi fanservice, szintén egy shounen sorozat, egy középiskolában játszódik ,és van benne jó pár kemény harci jelenet, és maga a humora is eléggé durva, de mégis képes szórakoztatni. S nem egy kifacsart eltorzul beteg módon. Én tényleg nem értem, hogy mi tetszik ebben az embereknek, kérlek valaki magyarázza meg 😀

 5. veske szerint:

  “Miért mindig cserediák ,most őszintén,mást nem tudnak kitalálni? ” – a számból vetted ki a szót… xD
  ÉS Mindig a középiskolások…. Nem tudom, Japánban a középiskolai dínom-dánom életérzés az lehet, ami itthon csak a felsőoktatásban jelenik meg? Mindig minden a középiskolás korosztályról szól – de nemcsak nekik. A sok 20-30-40-es otaku/hikkikomori ül a szobája közepén és erre élvezkedik… (Erről eszembe jutott az NHK ni youkoso, amit ezúton ajánlok Minden épelméjű animerajongó figyelmébe.)

  ÉS Ha nem vagy Z generációs, ezt nem is érted meg (hogy miért imádják annyira)… Ezért sem értem én sem. :/
  És azt sem értem, értelmes emberek, miért foglalkoznak az AA-val…? De most komolyan… Én egyszer évmilliókkal ezelőtt regisztráltam azóta akárhányszor benéztem körülbelül sírva jelentkeztem ki onnan… Damn it, Z generation!

  A kritika tetszett, teljesen egyet kell értsek. 🙂 Sokkal jobb sorozatra számítottam és csak egy animében viseltem el a fanservice-t, úgy hogy az nem tette tönkre a történetet, sőt, mégpedig a Lupin the Third sorozatban – főleg a Fujiko-s évadban (2012).

  • palacsintaxx szerint:

   NHK ni youkoso c animét ismerem ,az egyik kedvencem ami ezzel a témával foglalkozik. A lupin the third viszont még bepótlásra vár. Örülök,hogy tetszett a kritikám, remélem a későbbiekben is visszalátogatsz a blogomra. Az AA-val azért foglalkozom mert ,alapvetően bárki bármit is mond, ez az egyetlen hely, ahol az animék ismertetői és felíratok megtalálhatóak. Tehát ha kezdőként idevetődik az ember, itt ismerkedhet keresgélhet magának való sorozatokat. A másik ok amiért fontos ,mert mindig a kommenteket olvasva meglehet figyelni,hogy alapvetően milyen hatást gyakorolnak a mai fiatalokra az animék.

   A z generáció alatt magára a Dragon Ball Z sorozatra gondoltál vagy valami másra ? 😀
   A fanservicével nem lenne problémám, ha ízléses lenne,de itt sajnos nem az. A GTO-t tudom megemlíteni példának, ahol szintén van fanservice, és szintén vígjáték shounen kategóriába tartozik, mégis szórakoztató tud maradni végig.

   Egyébként van pár olyan anime, amely az egyetemi élettel foglalkozik. Pl az Oh My Goddes ,bár sajnos ilyenből kevés példány létezik, már legalábbis amihez hozzájutottam. Egyébként a mangája pont most ér a végéhez, több mint 2 évtized után 😦 .

   • veske szerint:

    Áh, én mindig felidegesítem magam az AA-n… Az egy dolog, hogy ott fent vannak az anime leírások magyarul, ez pozitív, de a feliratok… Lehet, hogy én vagyok ilyen nagyon allergiás az ilyenekre, de nem tetszik az a hangnem amit önkényesen ráaggatnak egy egy animére vagy karakterre. A magyarosítás egy dolog, de én inkább maradok a jó öreg animetake-nél, ahol minden fent van angol felirattal.

    A Z generáció, akik nagyjából 1995 és 1012 között születtek. Úgy is nevezik őket szakmai körökben, hogy a digitális bennszülöttek. 😀

    Én meg a GTO-t nem láttam még, pedig már jó párszor kaptam pozitív ajánlást az animéről – illene megnézni. >.<

    Oh My Godess jó sokáig bírja. 😀 Bár azt sem láttam, sem nem olvastam eddig, de negatívat még nem hallottam róla. Erről jutott eszembe, hogy a Sailor Moon meg pont most tér vissza ~két évtized után. 🙂

   • palacsintaxx szerint:

    Hááát mind a kettő kritikáját olvashatod a blogomon 😀 ha a keresőt használod ki is dobja őket (az oldalét is használhatod) . Kötelező darab mind a kettő. Igen jó sokáig bírja az Oh My Goddes, kb egyidős a Hajime no Ippoval, ami még szintén nem ért véget manga formájában ,az anime pedig ugye már a “3.” évadnál tart. Kritika szintén megtalálható az oldalon 😀

    Nos én a Z generációhoz nem tartozom,annál azért idősebb vagyok legalább 7 évvel :D. Nem gondoltam volna, hogy így hívják őket. Nem is értem ,hogy miért Z generáció a nevük . (Ugye először a Dragon Ballra gondoltam ,de az is elég régi anime/manga, szintén a 80 as évek szülötte kritika egyébként szintén megtalálható az oldalon sálálá, most jó bereklámozom magam neked.)

    Az animéket ha tehetem, én is angol felirattal nézem, esetleg szinkronnal. Néha jobb mint maga az eredeti japán hang. Főleg a régebbi animéknél figyelhető meg ez a tendencia. Persze ez ízlés kérdése.

    A magyar félrefordításokért én sem rajongok ,de ez van ezt kell szeretni. Viszont néha ,teljesen más irányt vesz a történet egyes jelenete,csupán azért mert a fordító nem tudta rendesen megfogalmazni az elhangzott mondatot magyarul.

    Neked egyébként az idei tavaszi szezonból van már olyan anime, ami tetszik, esetleg a téliből volt olyan ami megfogott ?

   • veske szerint:

    Amit meg is tettem. Jó kritikákat írsz. Tetszik, hogy nem szalad el veled a ló, ahogy sok bloggerrel szokott… 🙂
    A sport animék sosem tetszettek… emlékszem régen volt egy amit még megnéztem, a Mila a szupersztár (milyen ostoba egy címet adtak neki, így utólag belegondolva. xD ). Jó ég, amennyiszer az a lány véresre edzette a kezét… csak erre emlékszem – talán nem véletlenül cenzúrázzák már a véres jeleneteket a gyermekprogramokból. SZÓVAL, nekem az volt az első és egyetlen sport anime, amit hajlandó voltam megnézni. 🙂

    Akkor te is büszke Y generációs vagy. 😀 Én is csak onnan ismerem behatóbban ezeket a generációs beosztásokat, mert ebben a félévben tanulok róla. 😀

    Nem gond, még reklámoznod sem kell a blogod, mert már így is eljutottam elég sok bejegyzéshez. Akaratlanul vonzottak a címeik. >.< 🙂

    Angol szinkronnal?? Komolyan? 😀 Én teljesen összezavarodtam tőle, és maradtam az: eredeti szinkron-angol felirat kombinációnál. De azért japánból ragadt rád valami, nem? Mármint egyik bejegyzésedben írtad, hogy több száz animét néztél már meg, ami egyébként "WOOOW!!" 😀

    Ehhh… őszintén szólva, a teljes tavaszi anime lista leírásait lefordítottam magyarra – a blog miatt, de … annyira nem mozgatott meg egy anime sem… :/ mostanában csalódás, csalódás hátán. Persze van egy-két sorozat, ami jó de éves szinten néhány. Max 3. Inkább a nyarat várom.. hátha valami megment a teljes anime-nélkülözéstől.
    Gondolom te pozitívabban állsz a dologhoz és lesz kedvenced? 😀

   • palacsintaxx szerint:

    Igen arra én is emlékszem, az egyik barátnőm röpizik, és pont ezt a címet kerestem, mert nem jutott eszembe: Egyébként a sport animék egy része tényleg jó. A Hajime no Ippot tényleg ajánlom,már csak a humora miatt is ,vagy most az idei évadban ami még tetszett Haikyuu!! mivel nagyon szép az animálása, főleg a mozgásoknál hat dinamikusnak. Az előbbiből egyébként a bishouneneket kihagyták, és tényleg könnyesre nevetteti az embert. Na de nem reklámozom be 😀 Ha nem hát nem 😛 Bár én úgy vagyok vele, hogy hiába hogy esetleg egy-egy animének a műfaját nem szeretem, attól még az esélyt megadom neki általában mert a története még lehet jó, mint anno a Code Geassnél is megtörtént velem (nem szeretem a mechát).

    Háát a japánból nem sok ragadt rám. Tényleg csak felületesen. Mérnök hallgató vagyok ha nyelvet kell tanulni inkább az angolt preferálom,illetve most belekéne kezdenem az oroszba mivel az is számomra később egy rendkívül hasznos elsajátítandó szakmai nyelv lesz. S igen több százat, de az elmúlt 26 évemben néztem meg ezt a mennyiséget 😛 S az igazság az, hogy ha megtetszik valami azt ledarálom 1-2 nap alatt aztán van olyan ,hogy hónapokig nem nézek semmit 😛 Tehát maga a szám nagynak tűnik ,de mégsem az évekre elosztva 😀

    Igen átérzem a helyzeted , hmm akkor gondolom japán szakos hallgató vagy már ha lefordítottad a listát .P Taníthatnál nekem ezt azt 😀 Na jó neeem 😀 ,vagy mégis ? Japánban volt kit egyébként egy ismerősöm aki hasonló szakirányon végez nemsokára .Pozitívabban nem állok én sem a dologhoz, mint írtam átérzem a helyzeted.Nekem az anime nem feltétlenül lételem ,ha nincs akkor olvasok valami jó kis fantasyt, vagy valami szárazabb más témájú könyvet.Bár az idei év számomra talán pozitívabb hiszen rengeteg 80-as évek esetleg 90 es évek elején készült mangát dolgoznak fel. Ugye ott volt a Hajime no Ippo Rising tavaly.Az idei tavaszi szezonból ajánlom Haikyuu!!, és a Jojo legújabb évadát amely szintén egy régi manga feldolgozása sokkalta jobb feldolgozás mint anno az ova, picit brutálisabb is és a manga rajzstílusában készült. Plusz nagyon látványos a rajzolása, a humora is sokkalta jobb mint az elődé. A berserker movie is egész jó volt. Hmm talán amivel még megvoltam elégedve és új dolog ,az a Silver Spoon volt. ,de ha megnézed a tavaly évi értékelésemet láthatod (listák résznél),hogy mik azok amiket igazán várnék. Jaj igen és pl a Hunter X Hunter fillermentes új feldolgozása, illetve történetének folytatása is kitölti az anime éhségem. Valamiért azt érzem hogy a régebbi mangákban több volt a craft mint az újakban. Talán jobban mertek újítani, és normálisabban összerakott ábrázolt világot tártak elénk, a mostaniak többsége, csak összecsapott, s még a régiek másolásának se lehet mondani, mert csak a külcsínyt esetleg a történet vázát képező egy egy elemet koppintanak. Pl szupererő vagy karakterek kölseje, hiába hogy a történet sablonnak hat (már a régieknél is az volt) ettől függetlenül lehetne jó és érdekes ,ha több energiát fordítanának egy rendes kidolgozásra. Mind összecsapott igénytelen munka.

   • veske szerint:

    A Haikyuu-ról is sok szépet hallottam, de a Hajime no Ippo-t eddig nem ismertem. Neki kellene ülni valamelyiknek, azok közül amiket eddig ajánlottál. Túl hosszú a “to do list”. Ha elmondanám mióta nem néztem végig egy animét, megköveznél. xD

    Nálam egy anime megkapja azt a fél perces trailer videós esélyt, hogy bizonyítson, de általában már az első képek alapján meg tudom mondani, hogy érdekel-e az anime. …Sajnos. Valószínűleg sokkal több animét néznék, ha lenne kivel összeülni. xD

    Oroszt?? Van/volt jó pár mérnök hallgató ismerősöm, de ilyet egyiktől sem hallottam – jó persze ez semmit nem jelent… 😀
    Pofátlanul, szerettem volna (szeretnék) is kérdezni ilyeneket rólad, de kommentben azért mégsem lett volna túl udvarias rákérdezni személyes dolgokra… 😀

    Most megint kiábrándító leszek, de nem vagyok japán szakos… volt egy időszak mikor szerettem volna, de aztán megláttam hány pontot kell elérni.. xD Meg a marketing mindig jobban érdekelt. Japán nyelvet egy félév során tanultam, a hiraganákat a katakanákat meg néhány kanjit tanultunk, meg alap nyelvtant.. Sajnos második félévben (most) nem indult el, mert nem jelentkeztek elegen. >.<
    Angolról fordítottam az anime leírásokat. Így azért könnyebb. 😀

    Tényleg, ebben az elmúlt évben, meg most is egyre több az anime újrafeldolgozás, ahogy mondtad a Jojo is, meg jön majd a Sailor Moon, Dragon Ball, meg amit korábban mondtam, a Lupin. Tisztára, mint a filmek terén, mindenki újragondolja a dolgokat – én meg csak félek, hogy mi lesz belőle. Pl. az Initial D folytatása is rettenetes lett.

    Jaj, most már a Haikyuu-nak tényleg adok egy esélyt. 😀 És az első része már meg is jelent. ooh, a Silver Spoon. 😀 Arra az animére emlékszem, mert nem volt átlagos története, de azt sem néztem meg… (Bővül a to do list) …fenébe már mennyire le vagyok maradva, de mindig jobban érdekelt maga Japán (a nem átlagos Japán), mint az animék.. Ez a téma viszont az animéseket nem érdekli igazán. Kivéve, hogy hogyan lehet kimenni Japánba meg hasonló dolgok… :/

   • palacsintaxx szerint:

    Pedig a mérnököknek fontos az orosz, hiszen kelet felé, az az alapnyelv. Ha pl villamosmérnök vonalon maradva. A teljes energetika hálózatunk orosz alapokon nyugszik. Sokan egyébként nem is gondolnának az oroszra, pedig sok cég (még a bosch és egyéb más vállalatok) rengeteg olyan mérnököt keresnek aki oroszul is beszél,mivel kelet felé nyitnak. A mérnöknyelv az orosz angol és német, ez a három amit azért illene beszélni mindenkinek.

    Kérdezni kérdezhetsz mindjárt megnézem ,hogy van e mail cím reggelve vagy elérhetőség s nick nevedhez és ha van dobok rá egy mailt.

   • palacsintaxx szerint:

    ui: Raven01988 néven megtalálsz az AA oldalán, ha oda írsz , ott tudok adni neked egy mail címet amit a hétköznapokban használok

 6. cheatergs szerint:

  Tartom a múltkori véleményem: a mai felhozatalban ez egy könnyed shounen, ami nem akar többnek látszani, mint egy könnyed shounen. Amint írtad, a fanservice-bunyó duóra épít; leszámítva a gfx-et, mert inkább a képi egyediségek domináltak (nem egyszer erőltetetten), amúgy alapból ronda a dizájn, ahogy a mozgás se kiemelkedő (sőt nem ritkán darabos).
  Lényegében egy gátlástalan, szemérmetlen, pörgős cucc, ami kábé ennyiben tér el az átlagtól.

  Engem csöppet se irritált semmilyen eleme, én a fentiek tudatában fogtam neki. A hype-ról sem tudtam (nem emlékszem, miért kezdtem el nézni).

  A karakterek közül senki nem fogott meg, a sztori néhány váltását leszámítva egyértelmű irányba haladt, az átütőerő hiányzott belőle (bár ezt minden létező alkotásra tartom, szóval ez nem degradáló kifejezés), ezek ellenére az összhatása kellemes felüdülésnek hatott számomra a lélektelen médiumtársai között. Nálam bekerült a jó (=nem kidobott idő) listára.

 7. […] Melyek azért egy fiatal formálódó tudatba beleégnek. A legutoljára írt kritikában amely a Kill la Kill animéről (katt a linkre)szól ki is fejtettem,hogy több ilyen jelenetet is tartalmaz a sorozat. A fiatalabb középiskolás […]

 8. Grega szerint:

  Nem értem hogyan lehet valaki ilyen rossz véleménnyel ezzel az animevel kapcsolatban… Nagyon kevés olyan anime van amiben ilyen szintű fightok vannak már szinte az elejétől… A poénok lehet, h már voltak de elég nehéz már viccben újdonságot dobni és szerintem így is elég jók 😀 A story is viszonylag egyedinek mondható és azért nem kevés csavar van benne. Most akkor azért rossz mert 18+-os jelenetek vannak benne? Zeneileg nálam is 10/10 nem csak nálad 😉 Csak még valami végszónak, ha ez ennyire rossz volt, mutass már nekem 24-25 részes animét ami ennyi idő alatt így felépül, ennyire pörgős és ilyen szintű fightok vannak benne mert már én is kíváncsi vagyok 😉 üdv

  • palacsintaxx szerint:

   Szia!

   Szerintem a kritikában is leírtam, nem csak 18+ os részekkel volt a bajom, illetve az egyéb más ízléstelen dolgokkal. Számomra az anime unalmas volt, és bugyuta történettel megáldott. A humorával sem sikerült megmosolyogtatnia, sőt kifejezetten idegesítőek voltak egyes szereplők.

   Hmm 24-25 részes animét amiben ilyen szintű harcok vannak (megjegyzem a harcokat is sokszor elintézték két csapással és egy zenével, egy kettő kidolgozott jelenet volt benne, bár az animálásba is beleköthettem volna mivel az sem volt tökéletes ,de nem akartam ennyire szőrszálhasogató lenni) Na de a kérdésedre a válasz. Hunter X Hunter, One Piec mind a kettő hosszabb anime ugye neverendingek, anno a Dragon Ball is ilyen volt, hmm ajánlom még neked a Hajime no Ippot, Darker Than Black et, Black Lagoont,Fate/Zero, Cowboy Bebop sorozatot vagy akár a mozit mind a kettő kimagasló animációval rendelkezik főleg a mozi a harci jelenetek terén is. Elég csak megnézned youtube on, mondjuk pár közelharci jelenetet ,Berserk eredeti sorozat , Samurai Champloo , Full Metal Alchemist,Soul Eater, Durara, Guardian of the Sacred Spirit ebben a sorozatban Balsa lándzsa kezelése valami eszméletlen jó,A gintamának is vannak nagyon szép harci jelenetei , Jojo’s Bizarre Adventure,Claymore-t elég rég láttam de ott is jól kidolgozottak voltak a jelenetek és még sorolhatnám tovább. Tudom van pár neverending shounen az ajánlataim között, de azoknak elég az első évadát megtekintened amik kb 24-25 részből állnak, pár idősebb kiadású így már nem annyira túlcsicsázottak ,de szerintem kidolgozottabbak a jeleneteik és a mozgás is jobban van leanimálva. Sőt sok anime szebben van kidolgozva és a története is izgalmasabb. Remélem sok pörgős 24-25 részes animét ami ennyi idő alatt épül fel tálaltam fel neked (tudom volt vagy 3 neverending is). Moviekat is ajánlhattam volna még 🙂 vagy más egyéb sorozatokat.

   Szerintem egyáltalán nincs kevés olyan anime amiben Kill La Kill szintű fightok vannak, inkább úgy fogalmaznék, hogy rengeteg van ami ennél az animénél magasabbra emeli a lécet, itt a probléma az lehet, hogy egyszerűen ezek az alkotások még nem kerültek elég, így összehasonlítási alapod nincs ,vagy csak elfelejtetted már őket miután megtekintetted. Amikor viszont kritikát írok általában van egy mérce vagy inkább vannak mércék, pl etalon animék amihez mérem az adott alkotást. Pl shounen fightot egy kis szupererővel egyedi világgal , akkor egyértelműen mondjuk egy hunter x hunterhez ,vagy one piecéhez , esetleg hajime no ippohoz mérem (bár utóbbi sport anime) ,mivel sok 18+ os jelenet volt benne ezért mérhetném akár seinen kategóriában is , és ott sem ütné meg azt a mércét amit én felállítottam történet karakterek látvány animálás minőség szempontjából. Tudom tudom a kill la kill csicsás meg színes, de ettől függetlenül nem szép. Azokra a jelenetekre fordították a fő figyelmet, amik mondjuk valami pikánsabb jelenetet mutatnak ,de a többi részét gyakran elnagyolták. Remélem kielégítő választ adtam.

 9. Grega szerint:

  Igazából sztem már majdnem bleach szintű fightok vannak benne (ami azért nekem a kedvenc animém) . A one piece-ben 60 részenként van 1-2 rész fight, persze a karakterek elviszik a hátán a történetet de akkor is… a dragon ball nem nagyon hasonlítható ehhez fightban. A soul eater és a fullmetal volt hasonló anime, de ezek sem 24 részesek voltak (mármint harc és poén terén).
  Abban igazad van, h 1-2 fightot elég gyorsan lerendeztek pedig ebből sokkal de sokkal több is lehetett volna, de ami volt az tényleg nagyon komoly volt… és ilyen rövid animék közül nekem abszolút kedvenc. Persze ez csak én véleményem. 🙂

  • palacsintaxx szerint:

   Akkor ajánlom a figyelmedbe a guardian spiritet, nagyon szép harci jelenetei vannak. S persze vannak több részes animék ,de ha belegondolsz a kill la killnek is lehet hogy kiírnak egy második évadot, így éppen ezért mondtam, hogy minden sorozatnak az első évadával hasonlítsd össze . Egyébkén meg persze a véleményünk különbözik, megértem, hogy neked tetszettek ezek a harci jelenetek ,de engem nem tudott szórakoztatni . Minden ember mást részesít előnyben egy animénél. Nagyon repetitív volt számomra a sorozat. Még akkor ajánlom neked a Jojo’s Bizarre adventure c animét, nagyon látványos szórakoztató, az első pár részt kell túlélned a kritikáját elolvashatod az oldalon 🙂

  • cheatergs szerint:

   “…majdnem bleach szintű fightok…”
   A Bleach-et max. szerette volna a néző a Kill la Kill szintjén látni, tekintve Kubo kispórolta belőle a shounen fightok jellegzetességeit, úgy mint a kreativitás, szintezés és koreográfia.

   Seineneket, neverendingeket, movie-kat nehéz hasonlítgatni szimpla egyszezonos címekkel. A hozzáállás, az erőforrás és a cél eltérő, így nincs sok értelme.

 10. Grega szerint:

  Most akkor azt mondod, h a Bleach fight-ok gyengék? Kreativitás, Szintezés, koreográfia? https://www.youtube.com/watch?v=euqpuA9ojr8 nagyon sok animét láttam már de ez mindent visz 😉

  • palacsintaxx szerint:

   Ez egyéni ízlés kérdése 🙂
   Hajime no Ippo

   Seiren no Moriboto

   Cowboy Bebop

   Hunter X Hunter

   de ha már kardos akkor Samurai Champloo

   Darker Than Black

   Egy másik kedvenc Gintama Kagura harca

   Igazából még ezer másikat lehetne felsorolni, ami koreográfia és más egyéb szempontok szerint is felülmúlja a kill la killt ,esetleg a bleachet 🙂 Dragon Ball bardock ova, vagy mondjuk nekem tetszett a brooly legendary super sayagin es epizód is. One piecében és a Black Lagoonban is vannak nagyon jól kidolgozott harcjelenetek. S napestig lehetne sorolni.

   • palacsintaxx szerint:

    egyébként a darker than black és a cowboy bebop zenéjét imádom a harcok alatt 🙂 még a hajime no ipponak is vannak jó számai. Hmm bemásolhattam volna a Kenichi animéből egy -egy jelenetet vagy pár nindzsásból (nem nem naruto azon kívül is van élet és tényleges minőség pl a Basilisk :D)

  • cheatergs szerint:

   Igen, a Bleach az egyik leggyengébb anime nálam. Például amiket palacsintaxx felhozott példának, vagy a Claymore animében Teresa vs No.2-5 harc, azoknak a közelében sincs. Egyedül egy-két harc üt jobb szintet, amikor hozzáértőbb animátorok dolgoztak rajta (első Ichigo-Grimmjaw jut szembe, de akadt még pár), amúgy már magában a mangában nincsenek látványos harcok. Csak pózolás, rengeteg holtidő, szövegelés, májerkedés és táperkedés.

   Nálam fontos a dinamika (kamerakezelés és lendületes modulatok), ötletesség (anatómia és eszközök kihasználása külöböző szitukban), koreográfia (mozdulatok összekapcsolása reakció-interakció szinten), no meg hogy értelme legyen, amit látok (plot defend, asspull meg úgy en bloc a forgatókönyv minél később szóljon bele).
   Függetlenül attól, hogy mennyi baj van azzal is, a Naruto harcban sokrétűbb és élvezhetőbb, már amikor nem magyarázkodnak meg flashbackelnek közben.

 11. Grega szerint:

  Egy kicsit más szempontok alapján mérlegelitek a harcok tartalmát mint én 🙂 de ezt a hunter x hunter-t lehet elkezdem majd valamikor. Mondjuk a Gintama is le van töltve de annyira uncsi az első 8 rész, hogy nem nagyon haladok 😀 Casshern sins-t nézek most, de ez is nagyon rossz, vontatott nagyon…

  • palacsintaxx szerint:

   igen mások a szempontjaink. Én jobban szeretem a kidolgozottabb jól megkoreografált jeleneteket ,mint azokat aminlé az a mérce, hogy hány betonfalon hajítja át a másikat ,meg hány szuper lövést ereszt meg. A hunternél is tapasztalni fogod, hogy főleg a taktika a döntő a csatáknál, és nagyon jól felépítettek. A gintama nehéz anime. Az igazság az velekapcsolatban, hogy vannak üresjáratai én csak töltelék epizódoknak nevezem őket. Az igazán izgalmas epizódok azok 4-10 epizód hosszúságú történetek, mint amiből belinkeltem neked a csaták, egy összefüggő történetet mesélnek el, mintha mozit néznél . A köztük lévő “humoros” kis epizodikus storyk meg olyanok amilyenek. Nekem az első 20 rész unalmas volt a gintamából, utána szerettem meg. A casshern sins nekem sem tetszett, unalmas volt az elejétől a végéig 😛 Hajime no Ippot is próbáld meg szórakoztató, a humora nagyon jó, erőltetni persze nem szeretném. a Samurai Champloonak is nagy erőssége a történet és a harc, vagy a darker than blackre is elmondható ez, meg a cowboy bebopra, de egyik sem az a szuper erővel átdoblak a falon stílus.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: