Palacsintaxx blogja

Kezdőlap » Anime/Manga » Top 10 kedvenc mangám !

Top 10 kedvenc mangám !

Follow Palacsintaxx blogja on WordPress.com
2014. április
h k s c p s v
« Már   máj »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  
Reklámok

Sziasztok!

Tudom, már több mint egy hete nem tettem új bejegyzést. Ennek oka az, hogy gyakornoki időmet töltöm egyetem mellett egy multi cégnél. Általában este 6 körül érek haza, teljesen kifáradva. Bevallom őszintén, ahhoz képest ,hogy mérnök hallgató vagyok, eddig csak irodai munkával találkoztam . Ami persze nem baj ,de az embert agyilag teljesen letudja szívni ,és még minden feladatkörömmel nem ismerkedtem meg. Az ilyen napok után pedig, nem szívesen ülök még gép előtt. Mivel viszont a mai nap nekem pihinap, mivel elmaradt a laborom, és ma dolgozni sem kellett mennem ,egy gyors kis listát szerettem volna összeállítani nektek, ahol a kedvenc mangáimat mutatom be. A lista természetesen sok hiányosságot fog mutatni, mivel inkább animéket nézek ,de van pár olyan alkotás amelyet azért ajánlanék , mivel számomra kifejezetten kellemes szórakozást nyújtottak.

10.
History’s Strongest Disciple Kenichi

historys-strongest-disciple-kenichi-1690414

2002-ben jelent meg  az első fejezete a sorozatnak Matsuena Syun mangaka munkájaként. Jelenleg a az 566. fejezetnél tart  sorozat. Mit is lehetne róla elmondani? A történet középpontjában egy átlagos középiskolai diák áll, akit korábban folyamatosan zaklattak a suli “fenegyerekei” ,egy bizonyos esemény hatására viszont hősünk erőt vesz magán, és elkezd harcművészeteket tanulni, de nem is akármilyen helyen:P A dodzso-t Ryozanpaku-nak nevezik. Ahol a világ legerősebb s egyben legőrültebb mesterei gyűltek össze. S csak arra vártak egészen eddig a pillanatig ,hogy a világ “legtehetségtelenebb” diákja magába szívja tudásuk legjavát. A manga két fő részre osztható. Az első fele, kifejezetten szórakoztató, remek humora van, a rajzolása a régi idők hangulatát idézi. Sokszor nevettem magam könnyesre ,az egyre betegebb és viccesebb edzési módszereken, amelyet kieszelnek hősünknek. Természetesen itt megkapjuk a power up harcokat is . Tehát mindig egy-egy újabb erősebb ellenfél jön ,amelyet tanoncunknak le kell győznie. A szereplők egyediek, vannak szerethető karakterek is, a hajime no ippohoz hasonlóan, rengeteg szereplővel dolgozik a mangaka. Igyekszik senkit sem háttérbe szorítani, bár így az 500. fejezeten is túl érezhetően nem sikerült egyensúlyt tartania. Ennek ellenére a manga első fele remek szórakozást nyújt mindenkinek. Csak ajánlani tudom, készült belőle egy anime feldolgozás is, amely filler mentes. Illetve egy 3 részes ova, amely az anime történetét folytatta pontosan ott, ahol az eredeti széria abbamaradt. A harcok igazán látványosak, s kidolgozottak . A mozgások ábrázolása könnyed és légies, illetve a párbeszédek is igen szórakoztatóak. A feketeleves a sorozat második felében kerül az olvasó elé, amely lehet csak engem zavart. A mangaka érezhetően, az ecchi irány felé terelte innentől kezdve a manga irányvonalát. Az izgalmasabb harci jelenetek és a humor bonbonok helyett előtérbe kerültek a leszakadó ruhák, az egyre pikánsabb női domborulatok kiemelése. Gyakran, szinte ruhátlanul harcolnak. Érezhetően kevesebb energiát fordít a mangaka a történetre, s ennek a manga sorozat látja a kárát. Sajnálom, hogy ilyen sorsra jutott a manga. Néha még ma is elolvasom az újabb fejezeteit, de már egyre kevesebb szórakozást nyújt.  Ennek ellenére, mindenki vágjon bele. Hosszú ideig  mosolyt csal majd az arcotokra.

9.
Monster Princess

002

Vagy más néven Kaibutsu Oujo .Egy 2006-os manga sorozat, amely 2013-ig ontotta magából az újabb és újabb fejezeteket. Mitsunaga Yasunori illusztrálta és írta magát a manga sorozatot. Egyébként aki szemfülesebb anime néző, az már találkozott a sorozat anime feldolgozással. A tv sorozat keretein belül, vagy a 3 részes ovát látta.  A tv sorozat picit puhítva tárja elénk a manga történetét ,hiszen sok véresebb jelenetet kiszedtek az eredeti történetből. Illetve, nem dolgozza fel a teljes manga tartalmát. Hiro Hiyorimi-ról szól történetünk, aki egy szerencsétlen balesetnek köszönhetően, ahol saját élete árán megmenti egy szőke szépség életét a haláltól, vérharcossá válik. Mivel kiderül, hogy a nő akiért feláldozta saját életét ,nem egy átlagos emberi lény. A szörnyek királyának az egyik gyermeke. Aki a vérével képes feltámasztani a halottakat . Annak érdekében, hogy Hiro életben maradjon, minden nap legalább egy alkalommal vért kell hogy kapjon Himétől (Hercegnő a beceneve, csak az utolsó epizódban derül ki a teljes neve ha jól emlékszem).  Hiro és Hime kapcsolatát, illetve a királyi család testvérei s azok vérharcosai közötti összecsapásokat dolgozza fel a manga. Hiszen csak a legerősebb lehet minden szörny ura, s válhat halhatatlanná. Sok spoiler nem akarok ellőni. A sorozat sokáig nagyon szórakoztató, rengeteg karaktert mozgat, akiket egyre jobban megismerhetünk. Rengeteg fordulattal kecsegteti az olvasót a történet ,amely könnyen összezavarhatja az embert. A vége felé már engem is megkavart picit maga a manga, hiszen különböző idősíkokban játszódik a történet. A jövőben a múltban és a jelenben egyaránt. Csak az utolsó fejezetekben kerül minden a helyére. Néha picit epizodikus jellegű a manga a több idősík és párhuzamos helyszín miatt, de ez semmit sem von le az élvezetéből. Számomra egész szórakoztató volt. Máig szívesen olvasom a régebbi részeit a sorozatnak. Kár ,hogy vége lett.

8.
Oh My Goddess

AMG-259-18-650

Japán nevén Aa! Megami-sama . Azon mangák közé tartozik, amelyek rekord hosszúságúnak örvendenek. Már 1988 óta jelennek meg újabb és újabb fejezetei, megjegyzem töretlen sikerrel a hazájában. Nyugaton is nagy sikert értek el az anime adaptációi illetve a movie, amely készült belőle. Ha jól tudom , egyébként ez a sorozat is a Tenchi Muyo univerzumban játszódik,de egy attól független szereplők történetét meséli el. Csak említést tesznek pl a Jurai  fajról stb.. stb.. A sorozat Morisati Kenchi, és Belldandy első rendű istennő kapcsolatát s annak fejlődését tárja elénk. Igen-igen ,egy fantasy romantikus manga, némi sci-fi-vel fűszerezve. Hárem is lehetne a műfaja,hiszen a történethez illetve párunkhoz csatlakozik Belldandy egyik nővére és húga kellemetlenkedni. Rajzolásában karakterábrázolásában kiemelkedő a manga. Kifejezetten részletes és igényes. A humora is sokban hozzájárul az élvezetéhez a sorozatnak. A történet egyébként igen egyszerű alapokon nyugszik. Van a főhősünk Morisati Kenchi, aki igen szerencsétlen, de ennek ellenére jószívű. Egyszer az egyik nap, félre tárcsáz, aminek következtében a vonal másik felén, egy kívánság teljesítő istennő jelentkezik Belldandy személyében. Kenchi az elején nem akarja elhinni a dolgot, de amikor főhősnőnk ott terem nála ,nincs más lehetősége mint kívánni egyet. Sajnos a kívánság közben egy pici hiba üt be. Kenchi “véletlenül” azt kívánja, hogy Belldandy örökre maradjon vele. Aminek következtében szó szerint nem hagyhatják el egymás társaságát hosszabb időre. Természetesen a hosszú epizódok alatt nyomon követhetjük, ahogy szép lassan megismeri egymást újdonsült párunk. Illetve mivel nem csak istennők léteznek, hanem ördögök is nos remélem ebből már ti is tudjátok ,hogy mi következik. Rengeteg kalandon megy át a két főszereplő, ahol megbékélnek egymással, elfogadják egymást, majd a végén igazi szerelem szövődik kettejük között. A mangával egyetlen egy probléma van, a lezárás, amely hamarosan bekövetkezik, hiszen már érezhetően az utolsó fejezeteket rúgja, amivel egy korszak lezárása is bekövetkezik sajnos. A végén a mangaka kifogyott az ötletekből, ennek ellenére nagyon szórakoztató volt számomra a sorozat. Hosszú éveken át. Sajnálom, hogy vége szakad.

7.
Berserk

berserk-30104

Szerintem ez az egyetlen manga, amit igazából senkinek sem kell bemutatnom. Hiszen a középkorban játszódó dark fantasy animét minden fan ismeri. Igen ám ,de az anime egy manga adaptáció. Ahol Guts kalandjait és Berserkerré válásának okát ismerhetjük meg. Mondanom sem kell, hogy az anime, nem dolgozta fel a teljes manga történetét, s még mindig jelennek meg a mangának újabb fejezetei, bár egyre ritkábban. Nagy valószínűséggel sohasem kapjuk meg Griffis és Guts történetének lezárását. Az anime egyébként csak az első részét dolgozta fel a mangának. Az okot amiért később Guts magára öltötte a Berserker páncélját, mely idővel felemészti őt. Illetve azt, hogy Griffits, hogyan válik démonná ,s hogyan pecsételődik meg két hősünk sorsa s az elkerülhetetlen vég, amelyet valószínűleg egymásnak okoznak majd. A manga sokkalta kegyetlenebb mint az anime.  A rajzolás itt is kiemelkedő ,a világ amit elénk tár eszméletlen sötét hangulattal bír. Talán az egyik legjobb fantasy sorozat japánból. Kötelező darab mindenkinek. Nem tudom ,hogy magyarul valaki elkezdte e fordítani a fejezeteit, de angolul megtalálható a mangafox oldalán. Vágjatok bele, tényleg kötelező darab. Nagy hátránya, hogy a sorozat a lezárástól olyan messzebb van mint a Hajime no Ippo története. Ippor hamarosan a világbajnoki cím közelébe kerül, míg Guts a közelében sem jár Griffis nek.

6.
Hajime no Ippo

hajime-no-ippo-103462

Számomra A KENDVENC mangám. Hogy miért került a 6. helyre? Nos azért ,mert hirtelen ez jutott eszembe miközben elkezdtem írni a kis listámat. Egyébként a berserkerrel a top 3 ban lenne a helye. Lemerem fogadni ,hogy lesz majd olyan komment ,amely a későbbiekben sérelmezni fogja a sorszámozásom, de egy top 10.es listánál szerintem lényegtelen, hogy ki hova pakolja a címeket.. Na de miről is van szó? Szintén egy ősrégi manga, amelynek jelenleg is jelennek meg  fejezetei. Ha emlékeim nem csalnak 1989-es alkotás, amely Ippo boxoló karrierjét dolgozza fel a kezdetektől. Rengeteg karaktert mozgat a mangaka, s minden szereplő egyedi háttérrel élettörténettel rendelkezik. Talán a legkidolgozottabb mangák közé tartozik amit valaha olvastam. Nem találsz benne mellék szereplőt, senki sem kerül a háttérbe . Az anime kritikáját elolvashatjátok egyébként a blogomon.Az anime is egy manga feldolgozás, s fillernélkül tárja elénk a történetet. Jelenleg Ippo kalandjai az 1050. fejezetnél járhatnak. Nincs benne üresjárat, nincs benne újra felhasznált elem. A humora pedig eszméletlen jó a sorozatnak. Talán az egyik legjobb sport/fight manga/anime amit életemben láttak. A párbeszédek zseniálisak, a karakterek itt is egyediek. Nem lop egyetlen egy más történetből sem . A legjobb box anime, persze lehet ezen vitatkozni mivel egyesek az Ashita no Joe tennék az első helyre, de ez ízlés és korosztály kérdése. A hajime no ippo talán az egyetlen olyan anime/manga ,amely sikerét és minőségét törtetlenül ,de tényleg töretlenül megtudta őrizni. Kötelező darab mindenki számára manga és anime formában is.

5.
Black Lagoon

1117_63_WVLYL_black-lagoon-08_178-png

Hmm nos talán ezt a mangát sem kell külön bemutatnom nektek. Az anime feldolgozásával már szinte mindenki találkozott. Egy remek akció orientált manga sorozat ,amely egy kis Lara Croft fűszerezéssel lett pikánsabbá téve. Engem nagyon szórakoztatott anno a manga sorozat, egyedül a lezárásával nem vagyok megelégedve. Hiszen igazából lezárást nem is kaptunk a történetnek. Bár egy ilyen akció orientált és pörgős sorozatot, amely epizodikus jellegű talán igazi lezárással nem is lehetett volna befejezni. A manga függőben van, éhezik a folytatásra, az anime is remek darab főleg a zennékkel megspékelve. Nagyon kemény szövegeket olvashatunk a sorok között, s az élet “nagy igazságait” is a képünkbe kapjuk,amelyek néha kegyetlen arculcsapásként érik az olvasót. Valóban a világ, olyan amit ebben a mangában bemutatnak. Na jó ne értsd félre, rövidnadrágos dögös kalóz Lara Croftok nem ugrálnak hajóról hajóra 😛 ,de az élet nem ér többet annál a golyónál amit beléd eresztenek ha rossz döntést hozol. A rajzolása ennek a sorozatnak is kiemelkedő, a karakterek mindegyike egyedi és emlékezetes marad számunkra.Nem csak külső ábrázolásuk miatt a személyiségük is az olvasóba ég, s mindig örömmel gondol a Black Lagoon kicsiny csapatára.

4.
FMA
321
Sokan tudom a Full Metal Alchemisstel , csak anime sorozat esetleg mozi film formájában találkoztatok. A történetéről nem kellene semmit sem mesélnem ,hiszen már ismeritek. Két testvér kalandozásait követhetjük nyomon, egy érdekes világban, ahol az alkímia hétköznapi. Nagyon szórakoztató, ugyanakkor néha nagyon kegyetlen és szívbemarkoló a sorozat. Két anime sorozat feldolgozást élt meg. A második már hűen követi a mangát ,s bevallom én azt a fajtáját preferálom jobban, de az igazi mégis a manga, amelyet az a hölgyemény készített, aki jelenleg a Silver Spoon c mangán ügyködik. Bár bevallom a két manga témája ennél jobban el se térhetne egymástól. Szintén egy kötelező darab. Ha esetleg olvasni támad kedved, s nincs ötleted melyik mangát válaszd ezzel a darabbal mellé nem nyúlhatsz.
3.
Natsume Book of The Friends
natsume-book-of-friends-2
Nos a manga krikáját a sorozatéval együtt megtaláljátok az oldalon. Ez amolyan kettő az egyben kritika volt, ha jól emlékszem. Olvassátok el, s megtudjátok hogy miért szeretem. Szintén egy remek fantasy történetet tár elénk. Ahol a harc másodlagos, inkább Natsume karaktere az amely,leköti az ember figyelmét. S a folyamat ,ahogy a visszahúzódó srác akit korábban zaklattak a japán folk szellemei lényei démonai, egyre több barátot szerez, s szép lassan ahogy megbékél a sorsával. Illetve a folyamat, ahogy megismerhetjük Natusme nagyanyját ,aki hasonló problémával azaz képességekkel küzdött mint unokája, aki képes látni a youkaiokat vagy szellemeket. Kötelező darab mindenki számára. Az anime sorozat egyébként a mangát filler nélkül dolgozza fel, ezért is áll a következő évad, hiszen jelenleg nincs elég rész egy újabb évadnyi animéhez. A rajzolása érdekes az animének , talán vázlatosabb picit mint a hajime no ippoé vagy esetleg az oh my goddesé hmm talán így fogalmazhatnék a legjobban. Sokkalta könnyedebb légiesebb. Mégis kifejezetten szép. Művészibb darab. A történet is magával ragadó, a karakterek mindegyike könnyen megszerethető. S egy-egy jelenet az ember belsejébe markol ,s néha szívszorítóan szomorú, néha pedig tényleg megmosolyogtatja az olvasót. Szintén kötelező darab mindenkinek.
2.
One Piece
18_19
Hát igen, egy neverending shounen. Na de mint általában minden ilyen anime  sorozat, ez is egy manga feldolgozás. A one piece képes volt ott újat alkotni, ahol más hasonló shounen fight mangák/animék elbuktak. A világa még mindig egyedi és szórakoztató. Rengeteg karaktert mozgat a történet, s rajzolása is kiemelkedő. Az igazság az ,hogy a One Piece animét régóta nem nézem már, a filler részek miatt, viszont a mangát folyamatosan olvasom. Hogy miért is teszek így? Mert a mangának nem kell olyan kompromisszumokat kötnie mint az animének. Nem kell fölösleges üresjáratokat felvonultatnia, s a mai napig egy nagyon szórakoztató darab marad. Ha elkezded olvasni magát a mangát, nagy valószínűséggel az anime már is érdektelenné válik a számodra, mivel a maga izgalmasabb mint az anime  sorozat. Persze ez csak az én véleményem.
1.
Hunter X Hunter
hunter-x-hunter-1325421
Az oldalon az anime kritikáját szintén megtalálhatjátok, azért érdemes azt elolvasnotok ,mivel az anime szintén filler nélkül tartalmazza a manga részeit. Plusz nem küszködik a one piece betegségében ,tehát számomra az anime azután is izgalmas maradt, miután a mangát kiolvastam. A manga ahhoz képest hogy shounen ,kifejezetten kegyetlen s durva. Több részre tagolható, ahogy a kritikában is leírtam ,afféle dragon ballhoz is hasonlítható a tagoltsága. Ugye a sorozat eleje humoros inkább könnyed gyermekibb jelenetekkel van megáldva a közepe már komolyabb és komorabb világot tár elénk. A vége pedig kifejezetten kegyetlen és szomorú . Újabb részei talán még jelenleg is jelennek meg, ebben nem vagyok biztos ,hiszen a bogaras arc után megismerkedhettünk Gon apjával s így főhősünk elérte végleges célját, sikerült találkoznia az apjával. Szintén egy rekord hosszúságú manga, emellett két anime feldolgozást is megért. Korábban volt az eredeti anime sorozat ,amelyet ovákban egészítettek ki , folyamatosan haladt a kor technológiai színvonalával. Később az animét az elejétől fogva újra feldolgozták, majd a korábbi sorozatot, pontosan ott folytatták ,tovább ahol az anno abba maradt.  Megjegyzem a rajzolása a réginek jobban tetszett. Az újé sokkal habos babosabb az új divathoz jobban igazodik, de ez már mellékes. A lényeg az ,hogy a manga rajzolása is kifejezetten jó, a történet izgalmas és pörgős. Üresjáratai nincsenek. A világ egyedi, és remekül felépített. Nagyon logikus szabályokat állít elénk a mangaka. Illetve remekül mutatja be, a fizikai csaták mellett ,azt a szellemi párharcot is ami a szereplők között folyik.
Hajaj de nehéz volt a végére érni ennek a listának. Nagyon nehéz volt, összekaparnom azt a kevés manga sorozatot amit értékelek, mert ugyan többet olvastam mint 10 sajnos egyik sem volt igazán kiemelkedő. A látott animéknek a mangáit pedig nagyon ritkán olvasom el. Általában akkor csak ,ha a manga tovább folytatódik mint az anime, de még akkor sem biztos ,hogy belekezdek. Hmm most jut eszembe, hogy a listába írhattam volna a JoJo’s Bizarre Adventure c alkotást is, de már nem volt kedvem megbolygatni a jelenlegi listát. Vegyétek ezt oda +1. alkotásnak. Nos kíváncsi vagyok , hogy ti milyen mangákat ajánlotok nekem. A lista után írjátok le a véleményeteket. Illetve pár tippet nekem is adhattok, mert mangák terén sajnos nem vagyok olyan tájékozott mint az animációs filmek körében.
Mára ennyi voltam. Sziasztok!
Reklámok

13 hozzászólás

 1. Okumrin szerint:

  Igazából nem sok mangát olvastam még. Tudom más az élmény meg minden és nem is a fekete-fehérrel van gondom. Viszont van egy manga, amire véletlenül találtam rá: Ansatsu Kyoushitsu vagy Assasination Classroom. Szerintem nagyon jó mind történetben, mind humorban. Ami miatt mégis megtetszett, hogy a mangaka tisztában van vele, hogy orvgyilkosokról szól a story, tehát nem lesz 7 méter átmérőjű “rasengan” a sorozatban, hanem tényleg gyilkolási technikák, specializálodásokról van szó, EZ az amiért megtetszett.

  • palacsintaxx szerint:

   Én úgy tudom, hogy készült egy ova sorozat is ebből a mangából. Bár csak hallottam róla, egyikhez sem volt szerencsém. Most rákerestem és az indavideora fel van töltve. Majd belenézek. S ha tetszik akkor a mangába is. Köszi a tippet 🙂

 2. Okumrin szerint:

  Nincsmit, bár az anime csak egy szösszenetet mutat be a mangából, ráadásul az elején, ahol még nem nagyon tudnak technikákat

 3. xx18Rolandxx szerint:

  Jó kis lista lett. Én most kezdtem bele a Kurozukába a felével már végeztem is és eddig rohadt jó az egész cucc. Posztapokaliptikus feeling,szex,vámpírok és jó sok kavarás és mindezt rohadt látványos rajzokkal,csatajelenetekkel és elképesztő hangulattal. Remélem a 2. fele is jó lesz 🙂

  Jómagam nem tudnék hirtelen egy 10-es listát csinálni mangákból hiszen nem sokat olvastam el eddig, te is tudod hogy miért 🙂

  • palacsintaxx szerint:

   Igen igen tudom miért. Azért ha az én listámat is megnézed a jelentős része megélt egy-egy anime adaptációt. Sőt majdnem mindegyik. Vagy talán mindegyik? 😀 Az embernek meg nincs kedve azt elolvasni amit meg már látott, de az igazság az ,hogy gyakran a manga jobb mint az anime. Hmm nagyon sajnálom ,hogy a Kenichi végül elkurvult 😦 Bár szerintem Mangekyo is hasonlóképpen érez ,ha olvassa a mangáját.

 4. Wagner szerint:

  Hunter X Hunter vagy One Piece, Berserk, ezek mellé még jön nekem a Hellsing, Drifters, Kenshin 😀

  • palacsintaxx szerint:

   a tiéd is egy nagyon jó lista. A drifters milyen jellegű manga?Nem ismerem sajnos.

   • Wagner szerint:

    Olyan mint a Hellsing, azt is Hirano nyomatja. Történelmi személyekből álló két csapat harcol egymással egy Hitler által alapított birodalomban, egy elfekkel teli fantasy világban xD Shimazu Toyohisa, Oda Nobunaga a főszereplők 😀 De van benne Jeanne D’Arc-től Alxeandra Romanováig mindenféle arc, persze különleges képességekkel. Nagyon beteg és humoros.

   • palacsintaxx szerint:

    akkor beleolvasok majd, a tippet köszönöm 🙂

 5. xx18Rolandxx szerint:

  Wagner: Vaó ez jól hangzik, lehet hogy belekezdek de melyiket érdemes jobban ismerni a mangát az animét?

 6. danomics szerint:

  A Hunter X Hunter május végén folytatódott tovább 2 éves szünet után és a mostani arc szintén hatalmas lehetőségekkel bír, megismerhetjük benne a sötét kontinenst ahonnan Meruem anyja származik, és ott a hangyáknál 5 veszélyesebb dolgot is bemutat a mangaka tehát mindenképp érdekes lesz az arc amiből jelenleg 5 fejezet van kész, de azoknak a rajzolása szó szerint kíváló 😀 Nincs többé irkafirka, itt tényleg szép rajzokat láthatunk 😀 Igen Gon sztorija véget ért, de a mangában megvan a lehetőség hogy új főszereplőt/főszereplőket nevezzen ki, így nem veszti érdekét a sztori, pláne úgy hogy tudjuk rengeteg lezáratlan ág van még benne 😀 Mindenképp megéri olvasni. Ráadásul régebben valahol említetted hogy a mangaka egy olyan világot talált ki amiket nem kell határok közé zárni, hát itt egy nagyon trükkös húzással még jobban kibővítette ezt 😀

  • palacsintaxx szerint:

   Szia!
   Igen tudok róla, az elmúlt pár napban már elolvastam az új fejezeteket. Alapvetően úgy gondolom, hogy Gon története tovább folytatódik, hiszen igaz már célja nincs (és én csalódtam az apja karakterében és a találkozásukban) ,de most lesz ideje átgondolni a dolgokat, és eldönteni ,hogy vadászként tovább akarja e folytatni a kalandjait. Remélem tovább fogja, mivel Gon karaktere igazán érdekes. Remek főszereplő.
   Igen tényleg kitágította a világot 🙂 S az igazság az ,hogy nagyon meg se kellett erőltetnie magát ,mert még olyan kis szeletét ismerte meg az olvasó a világnak ahol a történet játszódik. Annyi lehetőség van még mindig rejtve a sorozatban ,hogy hihetetlen. Ritka az a manga ,amely egyre jobban tudja fokozni az izgalmakat, és nem hagyja leülni a történetet. Annyit azért sajnálok ,hogy csak nyomásra kezdte újra a történetet. Remélem azért sikerül befejeznie majd az új Arc történetét.

   • danomics szerint:

    Én úgy vagyok Gonnal hogy nekem is az egyik kedvenc főszereplőm, ő szerintem szerethető nem úgy mint a mai szó szerint irritáló shonen főhősök. Gingel én úgy vagyok hogy hülye gyerek próbál okoskodni, egy rohadt nagy gyökér, remélem majd valaki beveri a túlzottan optimista fejét 😛 Szerintem Gon sztorija fog folytatódni, csak most kicsit háttérbe fog szorulni, mivel ő és Killua vitték eddig a történetet. Killua sajnos “ki lett iktatva”, Gon meg egyenlőre nem tudjuk hogy miként fog felállni ebből a helyzetből de tuti hogy ez is fontos lesz majd a sztoriban. A mostani sztori úgy gondolom hogy Kurapikára és főként Leoriora fog koncentrálni, mivel ők is megérdemelnék. Remélem hogy Kura visszakeveredik valahogy Gon közelébe mert amióta különváltak igazán leamortizálódott a karaktere, de van egy olyan érzésem hogy ez változni fog, Gon képes lenne életet vinni bele. Hát igen Togashin lehetetlen kiigazodni. Az volt az érzésem hogy ha folytatódni fog a manga akkor visszatér vmi egyszerűvel, viszont ez az arc közel sem tűnik rövidnek annyi szál lett hirtelen, remélem szívből hogy sikerül igazán jó vég kifejlettet megvalósítania. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: