Palacsintaxx blogja

Kezdőlap » Anime/Manga » Jelenleg futó anime sorozatok ajánló! (Első pillantásra)

Jelenleg futó anime sorozatok ajánló! (Első pillantásra)

Follow Palacsintaxx blogja on WordPress.com
2015. január
h k s c p s v
« dec   feb »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
Reklámok

Sziasztok!

Nos az első pillantásra rovatomban régen írtam bejegyzést, így hát itt az ideje egy kis frissítésnek. Mint tudjátok ez csak  első benyomások a sorozatokról, amelyek kialakultak bennem pár rész megnézése után.
Hosszútávra következtetéseket levonni fölösleges ,de azért már ilyenkor kezd kibontakozni ,hogy mit érdemes, és mit nem érdemes megtekintenie a nézőnek. Természetesen ez csak az én egyéni véleményem. A tiétekre a kommentek szekcióban leszek kíváncsi .
Előzetesben annyit mondanék, hogy az idei év kifejezetten kellemesen indult. S van pár igen magas pontszámmal jutalmazott sorozat.  Persze vannak olyanok is, amik még értékelésre sem méltóak. Remélem felkeltettem az érdeklődéseteket. Ha igen, kattintsatok a folytatásra.

Magi: Sinbad no Bouken
7olemarjsuy4tpowrihfhojodgm

Nos igen egy olyan sorozat “előzménye” ,amelyről kifejezetten negatív hangvételű kritikákat írtam. Ebből a sorozatból még nem láttam három résznél többet. Előzetesben annyit érdemes tudni róla, hogy a Magi sorozat egyik mellékszereplőjének előzménytörténetét ismerhetjük meg. Mégpedig a címben szereplő Sinbád gyerekkorába és királlyá válásának folyamatába tekinthetünk betekintést. Hmm mit is mondhatnék róla? Elsőre bevallom nem volt olyan rossz. Kifejezetten szórakoztatott. Bár vannak hibái . A legkomolyabb hibája ,hogy egyes fontosabb elemeket átugranak, pár állóképpel és egy kis magyarázat szöveggel elintézi a narrátor. A cselekmény viszont amit az ovában megjelenítenek kifejezetten szórakoztató. Sinbád egy elég kellemes jellemet kapott. Nézésre alkalmas. Egy átlagos sorozat. A magi fanoknak alapvetően kötelező. Akiknek nem tetszett az eredeti széria, mint nekem azoknak annyit mondhatok ,hogy tényleg egy teljesen átlagos sorozat. Ha nincs jobb dolgod egy próbát megér. Első értékelésem rá ,eddig 10/6 pont.

Shinmai Maou no Testament
1421335778962

Hmm ez egy Hárem ecchi fantasy sorozat. Az alapkoncepció az ,léteznek  hősök, démonok , és angyalok. Főszereplőnk az első három rész után 3 karakterre korlátozódik. Egy succubus lányra , egy a Démonok urának lányára, és egy a Hősők klánjából való fiúra. A történet kezdetén a három szereplő összekerül egy háztartásba. A démonok békésnek nevezhető vezérét megölték, a lányát pedig üldözik, háborút akarnak indítani, és annak érdekében ,hogy ne legyen béke a következő uralkodót elkell távolítani a képből.  A főszereplő démon úrnő, aki természetesen középiskolás korú, és hatalmas mellekkel rendelkezik, emellett még “gyönyörű” (már persze ízlések és pofonok) testőrével az általános iskolás kinézető kis succubussal beköltözik egy családhoz, akit megbűvölnek. Elhitetik az apával, hogy az ő anyjukkal összeházasodott , a fiúval pedig azt, hogy mostantól mostohatestvérek. Természetesen az első napokban, a fiút folyamatos sexuális zaklatások érik ami ilyenkor szokott lenni. Majd az apának módosítják a memóriáját és elküldik melegebb éghajlatra, a sráccal is megpróbálják ezt tenni ,de kiderül ,hogy képes ellenállni a mágiának. Sőt az is kiderül, hogy apa és fia a hősök klánjából való, és az öreget sem sikerül átverni. A vége az lesz ,hogy az apuci lelép , fiára bízza a testőri feladatokat (megjegyzem egy irtógagyi kard nő ki a srác kezéből) , és az ilyenkor szokásos perverzebbnél perverzebb dolgok történnek. A második részre odáig fajul a dolog, hogy a csaj 9* élvez el, amit nem mutatnak szerencsére, csak azt, hogy reggel a tócsát sikálja fel a succubus csajszi. Na igen no comment. Annyi varázs mégis van az animének, hogy a karakterek és a történet ugyan sablonos, de egy kis csavar mégis van a dologban. Nem a hős lesz a démon úrnő szolgája amit ilyenkor megszoktunk, hanem a helyzet fordítva történik. Megjegyzem a perverz incest imádóknak , akik tuti megtalálják a blogot a mondat első felében szereplő szó miatt kifejezetten kedvez a sorozat. Mert családot játszanak ,így hát testvéreknek adják el magukat. Természetesen más hősnők is feltűnnek majd, akik srác kegyeit keresik, blablabla.
Elsőre 10/6 pont. Shounenként van eladva, de szerintem 18+ os a sorozat.

The Seven Deadly Sins
the-seven-deadly-sins-anime

Szintén egy ecchi /fantasy sorozat. Amely egy kb középkorban lévő alternatív világba kalauzol el minket. Nagy britannia területére. Ahol is királyt megölik, és éppen hatalomátvétel készülődik. A király egyik lánya sikeresen megmenekül akinek kalandjait követhetjük nyomon majd az epizódok során. Az első részben rögtön találkozik másik főhősünkkel ,aki egykor szintén egy szent lovag volt, de kiátkozták őt és társait mert valami szörnyű bűnt kentek a nyakukba. A történet elsőfele az ő kalandozásaikról fog szólni, és arról , hogy a 7 “bűnös” hogyan gyűlik egy zászló alá, hogy megvédjék a hercegnőt . Valamilyen szinten ecchi a történet, de a humorosabb végéről . A karaktereink szórakoztatóak. Eddig 4 Deadly Sin mutatkozott be, egy kivételével mindegyik igazán erős jellemnek tűnik . A főhősnő hanyagolható jellem. Mégis maga a sorozat kifejezetten szórakoztató és élvezetes. Egy “jó” értékelést tudok rá adni, ami 10/7,5 pontnak felel meg nálam. Tegyetek vele egy próbát. Megéri!

Nozo x Kimi
slo7r8

Nos csak az első részbe pillantottam bele. Egy ecchi sorozat szintén. Húha ez már a sokadik ilyen, idén nagyon sok van belőlük. Irdatlanul szar. Már elnézést a kifejezésért. Az animáció minősége, a történet ….. Már akkor tudtam ,hogy probléma lesz, amikor a kommentek között ilyeneket olvastam angolul. “I CANT BELIEVE THEY ANIMATED THIS SHIT now animate minamoto monogatri”

Pontosan idéztem. Az értékelésem ezek után 10/2 pont.  Kerüljétek el ha jót akartok magatoknak.

Imawa no Kuni no Alice
Imawa_no_Kuni_no_Alice_by_Darklephise

Egy a botoomhoz ,vagy inkább Ganzhoz hasonló túlélő horror. Így a fiatalabb és a picit idősebb korosztály is tudja miről lehet szó kb. Minőségre a Ganzot közelíti meg . A botoomnál ezerszer jobb. Három barát egy átmulatott éjszaka után felébred egy japán nagyvárosban. Az utcák kihaltak és üresek. Csak egy automatát találnak, amely mindegyik főszereplőnknek egy-egy logikai feladványt ad fel. Az első feladat , egy matematikai példa amelyet megkell tippelni. Ha rosszul tippelsz nem halsz meg azonnal. Csupán annyi tüzes nyílvessző  jelenik meg az égen és tart feléd, amennyivel elrontottad a záros határidőn belül megadandó válaszoddal, a helyes értéket. Gondolhatjátok hogy mi lesz az ilyen sorozatban.  A játékosoknak a túlélésért kell játszani. Minden meccs után van pár nap pihenőjük, ha letelik ez az idő, és nem folytatják a játékot instant halált halnak. Természetesen a világban több más emberi játékos van, néha kihasználják egymást, néha viszont kelletlen szövetséget kell kötniük a túlélés érdekében. Még csak két játék ment le. A második egy igazi kis mészárszék volt, és nem csak a szellemi ,de fizikai képességeket is próbára tette. Kifejezetten szórakoztató sorozat, a grafikája is viszonylag szépnek mondható. Bár 2015 öt írunk, így inkább azt mondom, hogy átlagos. Az idei év egyik kedvence számomra. Első két epizód után,  én egy erős 10/8,5 pontot adok.  Ha szeretted a Ganzot , ez is elnyeri a tetszésed. Hmm ma este már a mangáját fogom olvasni, mert türelmetlen vagyok.

Yoru no Yatterman
Yoru-no-Yatterman-1140x500

Egy nagyon régi japánban igen sikeres sorozat újrafeldolgozása. Vagy inkább újra gondolása. A történetet az eredeti Yatterman sorozat után pár generációval teszi. A gonosz főszereplők őseit, akik tolvajok voltak száműzték egy szigetre, kitaszították a jó fiúk a társadalomból. Azóta eltelt pár generáció, a helyzet mégsem változott. Egyszer viszont a főszereplő kislány anyukája megbetegszik , a kislány 14 év körüli lehet, természetesen megpróbál gyógyszert szerezni, és az általa hősnek tartott Yatterman királyság felé veszi az irányt a család hű szolgálóival . (Az eredeti szériában ők voltak a jó fiúk.) Viszont hatalmas meglepetésére a Yatterman királyság robotjai rá támadnak, és majdnem megölik őket. A gyógyszert nem sikerül megszerezni, az anya meghal. A kislány bosszút esküszik a maga gyermeteg módján. “fejbe koppintja a Yatterman birodalmat azért amit tettek” . Első próbáljozására, építenek is egy fejbe koppintó gépet, és a két gonosz Yattermant (akik jók voltak) ki is csinálják vele. Az érdekesség az ,hogy kiderül valójában nem is élő emberek voltak ,hanem robotok, és egy robot sereg támad rájuk menekülőre kell fogniuk az utat, és kalandjaink itt kezdődnek. Grafikára a sorozat gyönyörű, a karakterek nagyon szerethetőek. Érdekes fordulat, hogy az eredeti sorozat velejéig romlott karaktereinek leszármazottai most a “jó” szerepet öltik magukra, még az akkori jók gonosszá váltak az idő során. Nagyon aranyos a történet, nagyon lehet somolyogni, de vannak benne nagyon megható pillanatok is. Az első pár rész alapján én egy erős 10/9 pontot adok.  Nagyon ajánlott megtekinteni. Mindenkinek tetszeni fog. Nekem nagyon bejött.

Nos jelenleg csak ennyi új sorozatról tudtam nektek beszámolni. Jelenleg ezeket követem, illetve követtem figyelemmel. Értelemszerűen volt már amit dobtam. Szerintem kitaláljátok ,hogy melyiket. Az idei évben persze vannak folytatások, mint az Aldonah.Zero vagy a Fairy Tail 2014 amely ritka szar lett történetét tekintve. Ezekről viszont nem akartam szót ejteni. Majd talán kritikán belül megfogalmazom a véleményem. Január van mégis van legalább 3 olyan sorozat, amelyet érdemes kipróbálnotok . Csalódni egyikben sem fogtok. Essetek neki, legalább 1-2 rész elejéig. Ha esetleg nektek is van olyan sorozat ,amely tetszett volna és ajánlanátok, én szívesen fogadnám a tippjeiteket .  Mára viszont ennyi voltam. Sziasztok!

Reklámok

2 hozzászólás

  1. cheatergs szerint:

    Én a Nanatsu no Taizai mangáját olvastam, és egészen addig so-sónak tartottam, amíg a szerző shounenhez híven el nem kezdte széttúrni a lvl-eket.

    Igazából ez is azonfajta cuccok közé tartozik, amik inkább ihletnek engem, mint olvastatják magukat.

    • palacsintaxx szerint:

      Nekem maga a manga és a sorozat nagyon bejövős, az eleje valóban soso de a közepétől kezdődően nagyon brutális lesz. A legjobb része az ,hogy itt már minden karakter igazi badess, egyedül a hercegnő nem volt szimpatikus számomra, de szerencsére nem is rajta van a hangsúly –

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: